Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Servis Araçları Jandarmanın Merceğinde

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Servis Araçları Jandarmanın Merceğinde
Okullarda güvenli ulaşımın sağlanması için denetimlerini artıran il jandarma komutanlığı ekipleri sorumlu oldukları bölgelerde denetimlerine ara vermeden devam ediyor.

Aksaray’ın kırsal alanlarının huzur ve güvenliğinden sorumlu olan ve yaptığı başarılı operasyonlar ile halkın en güvendiği kurumlardan olan Aksaray il jandarma komutanlığı ekipleri dur durak bilmeden halkın huzur ve güven ortamının bozulmaması için devriye ve denetimlerine devam ediyor. Özellikle akşam saatlerinde kırsal alanlarda yaptıkları uygulamalar ile bölgelerin güven ortamını sağlayan jandarma asayiş ekipleri gün içerisinde de yerlerini jandarma trafik ekiplerine bırakıyor.

Okulların açılmasıyla birlikte bölgelerindeki okul önleri ve okullara giden yollarda çalışmalarını yoğunlaştıran trafik jandarmaları okul servis araçlarının ve sürücülerinin evrak kontrollerini yaparken servis araçlarının okul taşıtı olmaya uygun olup olmadığını da kontrol ediyorlar.

Yapılan çalışmalarda sürücüler ile araçlarda bulunması zorunlu olan rehber personellerine güvenli taşıma konusunda bilgiler verilirken kural ihlalleri yapan ve eksik belgeleri bulunan araç sürücüleri ise cezai işlemlerle karşı karşıya kalıyorlar.

Jandarma trafik ekipleri bölgelerindeki okullarda eğitim ve öğretim gören öğrencilerin güvenli ulaşımları için okul önlerindeki yaya geçitleri konusunda eğitimler verirken okul civarlarındaki hız sınırlarına uymayan ve yavaşlamayan sürücülere de müdahale ediliyor. Yapılan çalışmaların sürekli devam edeceği öğrenilirken jandarma komutanlığından yapılan yazılı açıklamada; “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitim-öğretim hayatlarını huzur ve güven içerisinde sürdürmelerini sağlamak ve okul servis araçlarının karışabileceği kazaları önleyebilmek amacıyla eğitim, farkındalık ve denetim faaliyetlerimize hassasiyetle devam edilecektir” denildi. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Okul Kantinleri DenetleniyorÖnceki Haber

Okul Kantinleri Denetleniyor

“Serbest Karta Saat Sınırlaması Getirilsin”Sonraki Haber

“Serbest Karta Saat Sınırlaması Getirils...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar