Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

“Serbest Karta Saat Sınırlaması Getirilsin”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Serbest Karta Saat Sınırlaması Getirilsin”
Aksaray merkezde halk otobüsü işletmeciliği yapan minibüsçü esnaflar serbest kart kullanan yolcular için belirli saat aralıklarının getirilmesi gerektiğini söylerken sabah ve akşam saatlerindeki yoğunluktan dolayı pek çok çalışan ve öğrencinin yer bulamadıklarını söylediler.

Ülke gündeminde geçtiğimiz yıl çok fazla tartışılan konulardan birisi olan 65 yaş üzeri vatandaşların şehir içi ulaşım için kullandıkları serbest kart uygulamasında sorun çözülmüş gibi görünse de birçok serbest kart kullanıcısının kartları ihtiyaç kullanımı dışında şehir turu atmak için kullanması nedeniyle birçok vatandaş sabahın erken saatleri ile akşam mesai bitim saatlerinde minibüslerde yer bulamadıklarını söylerken minibüsçü esnafları da bazı büyükşehirlerde hayata geçirilen serbest kartların belirli saatler aralığında kullanımının gerektiğini söyleyerek yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray’da serbest kart kullanıcısı 65 yaş üzeri birçok büyüğümüz yaşıyor. Bu hemşerilerimizin gün içerisinde ulaşımı için Bakanlığımız ve belediyemiz 65 yaş üzeri ihtiyaç sahipleri için serbest kart uygulaması başlattı. Bunun için de minibüslere aylık sabit bir ödeme yapılıyor. Bu minibüslere indi bindinin sınırlı sayıda olması için geçmişte çok defa çağrıda bulunduk. Bu verilen kartları haftada bir defa kullananlar da var, günde 10 defa kullanan da var. Bu işte bir sınır yok. Ulu cami önünde oturup tuvalete gitmek için minibüsle evine gidip tekrar gelen de var. TOKİ’den ekmek almak için çarşıdaki fırına gelen de var.

İl genelinde bu sayı artarken bazı kart sahipleri de toplanıp bu kartları şehir içi tur atmak için kullanmaya başladılar. Sanayiyi gezen, sonrasında OSB’ye geçen gruplar oluşmaya başladı. Bu işte hiçbir sınır yok.

Bizler yine bu büyüklerimizi taşıyalım, taşımayalım demiyoruz. Ancak bu kart sahipleri için bir saat sınırlaması getirilsin. Artık okul saatlerinde ve akşam saatlerinde çok yoğunluk olmaya başladı. Okula gidip gelen çocuklar minibüslerde yer bulamıyor. Sabah erken saatte minibüse dolan serbest kart kullanıcıları o saatte nereye gider? Akşam mesai bitiminde nereden gelir bilmiyoruz. Ama birçok çalışan ve öğrenci bazı saatlerde minibüslerde ücretli olmalarına rağmen artık yer bulamıyor. Bizler esnaflar olarak bu kartlar konusunda bir saat ve indi bindi sınırlaması getirilmesini istiyoruz. Bu kartlar tek seferlik olarak kullanılmalı ve özellikle mesai saatine yetişmeye çalışan işçilerin gideceği ve geleceği saatlerde geçersiz sayılmalı. Diğer yönden gün içerisinde sıkışıklık olmadığından bir sıkıntı da yaşanmıyor” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Servis Araçları Jandarmanın MerceğindeÖnceki Haber

Servis Araçları Jandarmanın Merceğinde

Sürücüler Bu Tarihe Dikkat!Sonraki Haber

Sürücüler Bu Tarihe Dikkat!

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar