Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Seçimler İçin Tüm Tedbirlerini Aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Seçimler İçin Tüm Tedbirlerini Aldı
Yarın yapılacak seçimlerle ilgili teyakkuza geçen il emniyet müdürlüğü ve il jandarma komutanlığı sorumlu olduğu noktalarda seçim güvenliği için 24 saat görev yapacak.

Yarın yapılacak olan belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği, il genel meclis üyeliği ile köy ve mahalle muhtarlığı seçimlerinde yaşanacak olumsuzluklar için teyakkuza geçen polis ekipleri bugün itibariyle Aksaray adliyesi başta olmak üzere oy kullanılacak okullar ve çevresinde göre alacak olan tüm personellerin hazırlıklarını tamamladı. Aksaray il emniyet müdürlüğü ile ilçelerdeki emniyet amirlikleri sorumlu oldukları tüm noktalarda oy kullanma işleminin başlamasından sandıkların Aksaray adliyesine ulaşmasına kadar il genelinde geniş çaplı tedbir aldı. Özellikle muhtarlık seçimlerinde yaşanabilecek olumsuzluklar için okul girişlerinde tedbirler yoğunlaştırılırken seçim yasaklarına uymayan kişiler ile yasak maddeleri taşıyan veya kullanan (Ruhsatlı olsa bile silah taşıma ve alkol kullanımı) kişiler hakkında da işlem yapılacak.

İl ve ilçe merkezlerindeki sorumlu bulundukları alanlarda polis ekipleri tüm kadroları ile sahada çalışmalarını sürdürürken il jandarma komutanlığına bağlı jandarma timleri de il genelindeki tüm köy ve kasabalarda seçimlerin güven içerisinde yapılması için sandıkların kapanıp güvenli ortama gönderilmesi tamamlanana kadar denetimlerini yapacak. Tüm birimleriyle sahada olacak jandarma timleri özellikle köylerde dönem, dönem sıkıntılara neden olan muhtarlık seçimleri konusunda da en küçük bir olumsuzluğa bile göz yummayacak.

Seçim güvenliği açısında alınacak tedbirlerin önemine dikkat çeken Aksaraylılar özellikle muhtarlık seçimlerinin yerel seçimlerde sıkıntıya neden olduğunu söyleyerek yaptıkları açıklamalarda; “5 Yılda bir defa yapılan yerel seçimlerin en gergin tarafları ne yazık ki muhtar adayları ve yakınları oluyor. Gerek merkezlerdeki mahalle adayları gerekse köylerdeki adaylar veya yakınları sürekli olarak bir kıvılcım bekliyorlar. Geçmişte ilimizde de ülkemiz genelinde de üzücü olayları haber kanallarından dinledik. Yaralananlar hatta hayatlarını kaybedenler oldu. Seçimin bir yarış olduğunu ve halkın iradesine saygı duyulması gerektiğini tüm adaylar bilmeli ve saygı duymalı. Bu konuda ilimizdeki kolluk kuvvetlerine çok iş düşüyor. Onlar da gerekli tedbirleri almışlardır. İnşallah hiçbir olumsuzluk yaşanmadan bu seçimi atlatır ve demokrasinin zaferine şahit oluruz” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kış Lastiği Uygulaması Sona EriyorÖnceki Haber

Kış Lastiği Uygulaması Sona Eriyor

Şehir Sorunlu Bir Yapıdan Daha KurtuluyorSonraki Haber

Şehir Sorunlu Bir Yapıdan Daha Kurtuluyo...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar