Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

“Sarayın Günlük Gideri 26 Milyon TL, Hükümet ve Ortağı MHP, Taşın Altına Elinizi Koyun”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Sarayın Günlük Gideri 26 Milyon TL, Hükümet ve Ortağı MHP, Taşın Altına Elinizi Koyun”
YRP Genel Başkan Yardımcısı Muhammed Fatih Müjdeci “Hükümete ve ortağı MHP’ye sesleniyoruz, taşın altına elinizi koyun. Bizler hayırlı hizmetlerde yanınızdayız ama şu an itibariyle söylenebilecek bir tane hayırlı hizmet yok” dedi.

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkan Yardımcısı Muhammed Fatih Müjdeci, bir dizi ziyaret için Aksaray’a geldi. İlk olarak parti yöneticileri ile bir araya gelen Müjdeci, il binasında açıklamalarda bulundu. Akabinde esnaf ziyareti gerçekleştiren Müjdeci, daha sonra Atatürk Kültür Merkezi’nde partisinin düzenlemiş olduğu İl Divan Toplantısı’na katılarak partiye yeni katılan üyelere rozet taktı. 

 

“Açlığın, Sefaletin Mahkumiyetini Yaşıyoruz”

 

YRP Aksaray İl Başkanı Muhammet Topaç, İl Sorumlusu ve MKYK Üyesi Avukat Tevfik Öztürk ile birlikte Aksaray İl Başkanlığı binasında bir basın açıklaması gerçekleştiren Müjdeci, seçim süreci sonrasında sahada çalışmaya devam ettiklerini ve vatandaşa kulak vererek çözümün Meclis’te gerçekleştirilmesi için raporlar hazırladıklarını ifade ederek, “Açlığın, sefaletin mahkumiyetini yaşıyoruz. Milletimiz çok büyük bir darboğaz ve ekonomik kriz içinde. Çözümün YRP’de olduğu iddiasını savunuyoruz. Bunun da ispatı olarak Türkiye’de her ay en az 30 bin üyeyle en hızlı büyüyen parti olmaya devam ediyoruz. Genel Başkanımızın 2028’teki Cumhurbaşkanlığı adaylığı öncesinde hedefimiz, en az 2 milyonun üzerinde üye yapmak. 2025 Ocak ayında da inşallah 1 milyon üzerinde YRP’nin Türkiye’nin en büyük ikinci partisi olma konumuna yerleşmesini sağlamak” dedi.

 

“Asli Vazifemiz, Hükümetin Hayırlı İşlerini Takdir Etmek Ama Yanlışları da Gür Sesle İfade Etmek”

 

Vatandaşın her geçen gün daha da fakirleştiğini, Aksaray, Konya gibi yerlerde geçim zorluğu olmaması gerekirken bu gibi Anadolu illerinde de yoksulluğun giderek derinleştiğini ifade eden Müjdeci, “Ömrünü emekli olmak için sigorta primi yatırmak üzere geçiren emeklilerimiz, kendi evlatlarına, torunlarına bırakın bir çeyrek altın takmayı, yerinde kendi geçimlerini gıdalarını dahi alamayacak durumdalar. Burada bizim asli vazifemiz YRP olarak hükümetin yaptığı hayırlı hizmetleri takdir etmek ama yapılan yanlışları da en gür sesle ifade etmek” açıklamasını yaptı.

 

“22 Senede Hükümetin Faize Ödediği Miktar 750 Milyar Doların Üzerinde”

 

Hükümetin izlediği politikanın doğru bir politika olmadığını vurgulayan Müjdeci, “Burası çıkmaz sokak, bu yolun sonu hayırlı değil. Milletimiz şu anda geçim problemini en üst seviyede yaşıyor. 2001 krizinde bile hükümet bu kadar borçlanmamıştı. Sadece 22 senede hükümetin faize, tefeciye ödemiş olduğu faiz miktarı 750 milyar doların üzerinde. Bu 10 tane Türkiye’nin ekonomik şartlarının yeniden düzeltilmesi demek. Bu ekonomik şartlar çiftçiye, emekliye, memura, köylüye, tarım işçisine değil yandaşa, imtiyazlıya sevk ediliyor. 

 

“Üretici Firmadan 20 Misli Kazanan Bir Vergi Yükünden Bahsediyoruz, Bu Kabul Edilemez”

 

En geç 2026 yılının kasım ayında bir erken seçim yapılması gerektiğini ifade eden Müjdeci, “OVP’de de salı, çarşamba, perşembe, cuma günlerinin hepsi birbirinden kötü gidiyor. Önümüzdeki yılın daha iyi olabileceğine dair maalesef bir sinyal alamıyoruz. Türkiye’de şu an adalet borsa gibi. Adalete olan güvenin azaldığını görüyoruz. Eğitim alanında eksikler çok fazla. Kırtasiye masrafını bile karşılayamayan velilerden bahsediyoruz. Kendi evladına 1 kilo kâğıt daha ucuza alabilmek için kırtasiye kırtasiye dolaşan anne babalarımız var. Gençlerimizin hiçbiri sosyal yaşamında teknolojiye rahat ulaşamıyor ekonomik kriz ve yüksek vergilerden dolayı. Bir cep telefonunun dünya ortalamasının 1100 dolar olduğu dönemde, Türkiye’de 2500 dolara satılan telefondan bahsediyoruz. Üretici olan firmalardan 20 misli kazanan bir vergi yükünden bahsediyoruz, bu kabul edilemez” sözlerine yer verdi.

 

“Sarayın Günlük Gideri 26 Milyon TL, Hükümet ve Ortağı MHP, Taşın Altına Elinizi Koyun”

 

Cumhur İttifakı’nda oldukları dönemde 30 maddeyi ifade ettiklerini ancak karşılık almadığını belirten Müjdeci, “Bu maddelerin içinde emeklinin vergi yükü hafifletilecekti, asgari ücret yükseltilecekti, emekli maaşlarının en düşüğü asgari ücret seviyesine getirilecekti, yap-işlet-devret modeli gözden geçirilecekti, yandaş olan insanlara sağlanan imtiyazların azaltılması sağlanacaktı. Geldiğimiz konumda bir tane dahi memleketin menfaatine olan hayırlı hizmetler yapılmıyor, yapılan tek şey şatafat, imtiyazlı holdinglere vergi muafiyeti ve külliye harcamaları. Külliye harcamaları geçen hafta sunuldu. Bir milletin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde sarayın günlük gideri 26 milyon TL, eski parayla trilyon. Geçim derdine düşmüş, 17 bin liraya mahkûm olan 20 milyon vatandaş var, 12 bin 500 lira emekli maaşıyla 30 günü geçirmek zorunda olan insanlar var. Anne ve babalarımız kendi köyüne giderken mazotun litresini hesaplayacak duruma gelmiş, bırakın tatile gitmeyi torunlarının düğününe giderken çeyrek altın alamayacak duruma gelmiş vaziyette. Altın rekor kırmaya devam ediyor, alım gücü düşmeye devam ediyor. Hükümete ve ortağı MHP’ye sesleniyoruz, taşın altına elinizi koyun. Bizler hayırlı hizmetlerde yanınızdayız ama şu an itibariyle söylenebilecek bir tane hayırlı hizmet yok” dedi.

 

“Bir Gün Faiz İndirip, Bir Sene Sonra Dünyanın En Yüksek Faiz Veren İkinci Ülkesi Konumuna Getirerek Ülke Yönetilmez”

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Nas var” sözünü hatırlayan YRP Genel Başkan Yardımcısı Müjdeci, “Ekonomik şartlarda ‘Nas var’ diyerek bir gün faiz indirip, aradan bir sene geçtikten sonra dünyanın en yüksek faiz veren ikinci ülkesi konumuna getirerek ülke yönetilmez. Buradan ekonomistim diyenlere sesleniyoruz, ekonomist olan insanlar adil düzen ekonomisini uygulamalıdır. Milli görüş ekonomi paketlerini uygulamak zorundadırlar. Milli görüş kaynakları bu ülkede tekrar faaliyete girmediği müddetçe bu ülkenin düze çıkması mümkün değildir” açıklamasını yaptı.

 

Hukuk Fakültesi mezunlarının avukatlıkla ilgili sınavına da değinen Müjdeci, “Bu tarihte olmayan bir uygulama. Sayı azaltılabilir ama deneme yanılmayla devlette adalet sağlanmaz” ifadelerini kullandı.

 

“Aksaray İçin Yapacak Çok İşimiz Var, Kapımız Herkese Açık”

 

Partisindeki programın ardından Aksaraylı esnafları ziyaret ederek destek isteyen YRP Genel Başkan Yardımcısı Müjdeci, partilileri ile birlikte esnafların sorunlarını dinledi. Ardından Atatürk Kültür Merkezi’nde İl Divan Toplantısı’na geçildi. 

 

YRP Aksaray İl Başkanı Tevfik Öztürk de Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan programda açıklamalarda bulunarak, Necmettin Erbakan’ın partisine ilginin arttığını belirtirken, “Üye çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmekte. Aksaraylı hemşehrilerimizi adaletin yanında olmaya davet ediyoruz. Aksaray için yeniden yapacak çok işimiz var, kapımız herkese açık” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından yeni üyelere rozetleri takılırken, partide görev dağılımının gerçekleştirilmesiyle program son buldu.(Basın bülteni)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 2
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Jandarma Uyuşturucu Mücadelesinde Göz AçtırmıyorÖnceki Haber

Jandarma Uyuşturucu Mücadelesinde Göz Aç...

Aksaray Belediyesi'nden Önemli Uyarı! Sağanak Yağış ve Fırtına Bekleniyor!Sonraki Haber

Aksaray Belediyesi'nden Önemli Uyarı! Sa...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar