Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Pazarda Sonbahar Bereketi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Pazarda Sonbahar Bereketi
Aksaray’ın en çok tercih edilen halk pazarlarından biri olan Salı Semt Pazarı’nda yerli ürün bereketi yaşanıyor. Kış aylarının yaklaşması ile birlikte bahçedeki son ürünlerini hasat eden üreticiler yerli ürünlerde son günlerin yaşandığını dile getirdi.

Ürün çeşitliliği ve fiyatların uygun olması sebebiyle vatandaşların alışverişte ilk tercihi olan halk pazarları yoğun ilgi görüyor. Özellikle yerli ürünlerin satışında sona yaklaşılması dolayısıyla vatandaşlar kışlık hazırlıklarına hız kazandırdı. Pazarda sonbahar bereketinin yaşandığını dile getiren Pazar esnafı ve üreticiler sebze ve meyve alımlarında vatandaşın ilk tercihinin yerliden yana olduğunu aktardı. Yerli ürünlerin yanı sıra kışın vazgeçilmesi olan sebzelerinde tezgâhlarla buluştuğunu dile getiren esnaflar fiyatların normal seyirde devam ettiğini söyledi. Kış hazırlığının başında gelen patates, soğan ve turşuluk alışverişlerinde Pazar çeşitliliğinden memnun olduklarını dile getiren vatandaşlar ise “Kış aylarının yaklaşması ile birlikte Aksaray’da üretilen sebze ve meyve çeşitliliğinde de farklılıklar yaşanıyor. Yerli olarak nitelendirdiğimiz ürünler yavaş yavaş değişim gösteriyor. Kış için son hazırlıklarımızı yapmak adına semt pazarlarını tercih ediyoruz. Fiyatların da pazarda uygun olması tercih sebebimiz oluyor. Bazı ürünler son hasatları yapıldığı için fiyatı vatandaşın cebine uygun olarak satışa sunuluyor. Özellikle domates, biber, salatalık gibi yerli ürünleri alarak kış hazırlıklarında kullanmayı tercih ediyoruz. Fiyatlar sonbahar aylarına göre uygun seviyede” ifadelerini kullandılar. Salı Semt Pazarı’ndaki bazı ürünlerin fiyatı ise şu şekilde; kuru soğanın kilosu 10 lira, patates 7 kilosu 100 lira, yerli domatesin kilosu 15 lira, havucun kilosu 10 lira, salatalık kilosu 15-20 lira, muz kilosu 35 lira, üzüm kilosu 35 lira, mandalina kilosu 10 lira, lahana 40-50-60 lira, marul 20 lira, nar 15 lira,

kırmızı lahana 30-40 lira, turp 20 lira, ıspanak 30 lira, dolma biber 10 lira, limon 10 lira, patlıcan 15 lira ve bamya 50-80 lira. (Haber/Fotoğraf: S.OLGUN)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Köse’den Dinçer’e ZiyaretÖnceki Haber

Köse’den Dinçer’e Ziyaret

Kendi Evinde THY’yi Mağlup Eden Kuzeyboru İkide İki YaptıSonraki Haber

Kendi Evinde THY’yi Mağlup Eden Kuzeybor...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar