Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Pancar Hasadı Sürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Pancar Hasadı Sürüyor
Türkiye’nin önemli pancar üretim noktalarından olan Aksaray’da hasat çöl bölgesinde başlarken üreticiler verimden memnun.

Tarım ürünleri arasında yılın son hasadı olarak da adlandırılan şeker pancarı hasadı için çiftçiler tarım arazilerine indi. Aksaray’da da özellikle Konya yolu üzerindeki çöl bölgesi başta olmak üzere birçok noktada ekimi yapılan ve ülke genelinde en çok ekim yapılan iller içerisinde yer alan Aksaray’da hasat yapılan bölgelerdeki verim çiftçilerin yüzünü güldürüyor.

Tarım ürünleri arasında en sıkıntılısı olarak da bilinmesine rağmen verimi ile Aksaraylı çiftçilerin yıllardır ilk tercihi olan şeker pancarı konusunda üreticiler kota ve su konusundaki sıkıntıların çözülmesi durumunda Aksaray’ın Türkiye’nin şeker merkezi olacağını belirterek yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray’da 2024 yılının son hasadı için çalışmalara başladık. Tüm hemşerilerimize hayırlı bereketli olsun inşallah. Bu yıl fiyatın açıklanmasıyla birlikte hasat dönemi de başladı. Fiyat konusunda diğer tarım ürünlerine bakıldığında pancar beklentilerin altında kalsa da şükür dedik.

Her sene kış girerken pancar hasadı başlar ve çiftçinin nakliye ve kota çilesi de başlar. Bu ürün zahmetli bir ürün bu nedenle ülkenin belli bölgelerinde ekimi yapılıyor. İç Anadolu bölgesinin büyük bölümü pancar üretimi yapıyor. Kota sıkıntısının çözümü gerekiyor ama bu konuda yıllardır bir adım ilerleyemedik. Bu sorunun çözüleceği konusunda ümidimiz yok ama su konusunda beklentimiz büyük. Pancar ekilen bölgelerde yer altı su kaynaklarının ne kadar düştüğünü görmek isteyenler bölgeye gelebilirler. Bu bizlerin üretim maliyetini de artırıyor. Bu nedenle de aldığımızın önemli bir kısmını da enerji maliyetlerine ödüyoruz. İlerleyen yıllarda bölgedeki yer altı su kaynakları da tamamen yok olacak. Yetkililerden diğer illerde olduğu gibi su sorununu çözmelerini bekliyoruz” dediler. (Haber: Cumali DAĞ)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarım Araçlarına ve Kamyon ile TIR’lara Dikkat!Önceki Haber

Tarım Araçlarına ve Kamyon ile TIR’lara...

“Engelsiz Bakış” Yarışması BaşlıyorSonraki Haber

“Engelsiz Bakış” Yarışması Başlıyor

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar