Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Otoparkçılık mı? Değnekçilik mi?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Otoparkçılık mı? Değnekçilik mi?
Turizm konusunda önemli çalışmaların yapıldığı Aksaray’da yıllardır yüz binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bazı bölgelerde yaşanan otopark rezaleti tepkilere neden olurken istenilen rakamlar ve zorla alınan bedeller Aksaray’daki tüm çalışmaları sabote ediyor.

Tarihi ve doğal alanları ile İç Anadolu turizminin merkezi olması gereken ancak yapılmayan yatırımlar ve son döneme kadar desteklenmeyen girişimciler nedeniyle turizmde istenilen noktaya getirilemeyen Aksaray’da son dönemde yapılan tanıtım ve çalışmalar ile bölgeye gelen yerli ve yabancı turist sayısı önemli oranda arttı. Özellikle Ihlara Vadisi, Selime katedrali ve benzeri bölgelere gelen çok sayıda turist alanlardan memnun kalırken özellikle bazı alanlarda araçlarını park etmek zorunda kalan yerli turistlerden alınan otopark ücretleri büyük tepki toplamaya ve yapılan tüm çalışmaları sabote etmeye başladı.

Bu konuda tepki gösteren ve fiyatların deniz kenarlarındaki otopark ücretlerinden bile fazla olduğunu ifade eden yerli turistler bu konuda yetkilileri göreve davet ettiklerini belirterek yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray tarihi alanları itibariyle tarih turizminde önemli bir yere gelecek. Nevşehir şu anda milyonlarca turiste ev sahipliği yapmasına rağmen artık insanlar arayış içerisinde. Bu konuda Aksaray ilerleyen günlerde ön plana çıkacaktır. Aksaray’ın görülmemiş ve daha keşfedilmemiş çok önemli alanları olduğunu biliyoruz. Yıllardır hep duyduğumuz alanları ziyaret ettik ve gerçekten hayran kalmamak mümkün değil. Bu bölge Nevşehir’e göre daha farklı özelliklere sahip. Burada tarih kadar doğa turizmi de var.

Ancak bu bölgede en büyük sorunların başında daha turizm bir noktaya gelmeden haksız kazanç elde etmeye çalışan yerel halk gibi görünüyor. Ihlara vadisi de diğer gezi alanları da otopark konusunda sınıfta kalıyor. Yol kenarında bulduğunuz boş yerlerden bile birileri gelip para istiyor. Bu durum büyük şehirlerde ve bazı deniz kenarı turistik alanlarda oluyor. Birileri gelip hiç hakkı olmamasına rağmen fişsiz, faturasız para istiyor. Aksaray’da da durum buna doğru gidiyor. Birileri bu yerleri de bu insanları da denetlemeli. Daha turizmde hedeflenen yerlerin yanına bile gelmeden olay bu noktaya geldiyse bu işe emek verenler boşa çalışıyor. Devlet tarafından işletilen veya denetlenen fiyatları makul otoparkların bölgeye gelen insanların hizmetine sokulması gerekiyor. Gittiğimiz her yerde bu otopark için istenilen bedelleri anlatacağız” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 2
    KIZGIN
TÜİK “Tarım Üretim Maliyetleri % 32,10 Arttı”Önceki Haber

TÜİK “Tarım Üretim Maliyetleri % 32,10 A...

“Teşekkürler Aksaray Belediyesi”Sonraki Haber

“Teşekkürler Aksaray Belediyesi”

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar