Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Oto Pazarında Herkes Şikâyetçi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Oto Pazarında Herkes Şikâyetçi
Hafta sonları Hacılar Harmanı Mahallesindeki Galericiler sitesinde kurulan oto pazarında araç satanlar da, almak için pazara gelenlerde şikâyetçi.

Ekonomik krizin etkilerini arttırmasında kaynaklı olarak bir yıldır hareketin olmadığı otomotiv sektöründeki kriz her geçen gün daha da büyüyor. Özellikle faiz oranlarından kaynaklı olarak nakit paraların bankalara geçmesi ve yatırımdan çekilmesiyle yaprak kımıldamayan oto sektöründe sıfır araçlarda olduğu gibi ikinci el de de satışlar durmuş durumda.

Cumartesi günleri Hacılar Harmanı Mahallesindeki galericiler sitesi içerisinde kurulan ikinci el oto pazarına araç satmak için ve almak için gelen vatandaşlardan alıcılar fiyatlardan şikâyet ederken satıcılar da satışların tamamen durduğunu söylediler.

Araç almak için pazara gelen Aksaraylılar sanal satışlardaki fiyatlar ile pazardaki fiyatların farklı olduğunu söyleyerek yaptıkları açıklamalarda; “İkinci el araç almak için geldik ama internet ortamından baktığımız ve ona göre bütçe ayarladığımız araçlar burada çok daha pahalı. 500 Bin lira bütçe ile geldik ama istediğimiz araç burada 600 bin lira. İnternet ortamında 450 – 500 aralığındaki araçlar ne yazık ki Aksaray pazarında 600 bin liraya müşteri bekliyor. Piyasa düşük diyorlar ama buradaki fiyatlara baktığımızda fiyatlar çok da fazla düşmemiş” derken araç satan esnaflar ise faiz oranları nedeniyle piyasanın durduğunu ve geçmiş yıla göre araç fiyatlarının düştüğünü belirterek yaptıkları açıklamalarda; “Son bir senedir ikinci el oto fiyatları da sıfır kilometre araç fiyatları düşmeye devam ediyor. Ne sıfır araç piyasasında ne de ikinci el piyasasında yaprak kımıldamıyor. Geçen seneye göre araç piyasası ortalama olarak 100 bin liradan da fazla düştü. Hemşerilerimiz hala düşüş bekliyorlar ama artık daha fazla düşüş olmaz diye düşünüyoruz. Kimse aldığı aracını aldığından daha aşağı vermez. Sıfır araçlarda da fiyatlar şu anda en dipte olmasına rağmen müşteri yok. Bunun sebebi banka kredi ve faiz oranlar. Herkes parasını ev, arsa veya araba yerine faize yatırmaya çalıyor. Faiz oranları düşmediği sürece araç piyasası da diğer sektörlerde de hareket olmayacaktır. İnternet ortamındaki satışlara gelindiğinde hep bizlere oralar örnek gösteriliyor. Ama orada verilen sözlerin karşılığı olmadığını kimse söylemiyor. Tamamen pert kaydı olan aracı hasarsız diye satıyorlar. Aksaray’da karşılarında bir muhatap var orada ise ne olduğunu bileden alınan ve sonrası olmayan araçlar var. Bu nedenle pazara gelip internet ilanlarını örnek gösteriyorlar. Kimse kusura bakmasın düşül elbette beklenir ama bu oran hemşerilerimizin istediği oranlarda değil” dediler. (Haber: E. BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Nevşehir Yolunda Kaza 1 YaralıÖnceki Haber

Nevşehir Yolunda Kaza 1 Yaralı

Hatalı Parktan VazgeçmiyorlarSonraki Haber

Hatalı Parktan Vazgeçmiyorlar

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar