Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Öğrenciler Okul İçin Belediyeye Çağrı Yaptılar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Öğrenciler Okul İçin Belediyeye Çağrı Yaptılar
OSB içerisinde bulunan TOBB mesleki ve teknik Anadolu Lisesi öğrencileri geçen yıl yaşadıkları ulaşım sorununu bu yıl da yaşamamak için okul giriş ve çıkış saatlerinde OSB’ye ek belediye otobüsü çağrısında bulundular.

Aksaray’da yıllar önce Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ile Aksaray Ticaret Borsa’sının çalışmaları ile Türkiye odalar ve Borsalar Birliği tarafından yaptırılan ve ulaşım sorunu nedeniyle ilk yıllarında boş kalan TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bu yıl da eğitime ulaşım sorunu ile başlıyor.

Organize Sanayi Bölgesi başta olmak üzere birçok alanda kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması için hizmete giren lisenin OSB içerisinde olması ve bu bölgeye ulaşımın sınırlı şekilde olmasından kaynaklı olarak birçok öğrenci kayıtlarını merkezdeki başka okullara aldırırken okul servisini alan firmanın geçtiğimiz yıl öğrencilere ve velilere uyguladığı keyfi tarife ve öğrencileri servislerden çıkartması nedeniyle büyük sıkıntılar yaşanmış ve okul idaresinin çabaları ile okul girişi öncesinde bölgeye 1 adet halk otobüsü seferi başlatılmıştı.

Başlatılan seferin devamının olmaması ve birçok öğrencinin bu güzergahtan uzak ikamet etmesinden kaynaklı olarak okul öğrencilerinin büyük bölümünde devamsızlık sorunlarının da yaşandığını belirten veliler Aksaray belediyesine çağrıda bulunarak “bu okul için halk otobüsüne ek olarak büyük belediye otobüslerinin bir tanesi sabah ve okul çıkışı sefer yapsın” diyerek yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray’da ulaşım sorunu en büyük okul olması nedeniyle OSB içerisinde bulunan meslek lisesinden öğrencilerimizi almak zorunda kalıyoruz. Bu okulun ulaşım sorunu bir türlü çözülemiyor. Geçen sene okul servisini alan şirketle sorunlarımız oldu. Az bir sorun yaşadığı öğrencileri yol üzerinde indirerek yoluna devam eden servis şirketi ve sürücülerine alternatif olması gereken toplu taşıma ne yazık ki bu alanda sorunlu. Artık OSB başta olmak üzere sanayi bölgesi de yeni bir minibüs ve otobüs hattı ile ulaşım sorunu ortadan kaldırılmalı. Birçok öğrenci geçen sene bu okulda büyük devamsızlık sorunları yaşadılar. Okul idaresine de geçtiğimiz yıl çalışmak zorunda kaldıkları firmayla anlaşma yapmamaları çağrısında bulunuyoruz.

Bu okula giden otobüs veya minibüs olursa çocuklarımızı bu araçlarla yollarız. Belediye ve halk otobüsleri hem daha uygun hem de daha saygılı” dediler. (Haber: E.BUDAK)

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kira Artışında Üst Sınır Yüzde 64,91 OlduÖnceki Haber

Kira Artışında Üst Sınır Yüzde 64,91 Old...

Turistleri Getirebiliyoruz Ama KONAKLATAMIYORUZSonraki Haber

Turistleri Getirebiliyoruz Ama KONAKLATA...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar