Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Nevşehir’in Sembolü Haline Gelen Balon Turları 5’te 1 Fiyatına Aksaray’da

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nevşehir’in Sembolü Haline Gelen Balon Turları 5’te 1 Fiyatına Aksaray’da
Nevşehir’in sembollerinden birisi haline gelen ve her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turisti Nevşehir’e çeken balon turları Aksaray’da da başlarken Aksaray’da başlatılan balon tur fiyatı Nevşehir’dekinin 5’te biri fiyatına hizmet veriyor.

Kapadokya bölgesinde turizm anlanında marka şehir haline gelen Nevşehir’de son yıllarda yerli ve yabancı yüz binlerce turist çeken balon turizmi konusunda rakipsiz olan Nevşehir’e alternatif olarak Aksaraylı gurbetçi girişimci Yücel Şimşek’in girişimleri ile Ihlara vadisi bölgesinde balon turları başladı.

Hollanda’da yaşayan ve aslen Babakonağı köyü nüfusuna kayıtlı olan gurbetçi Şimşek’in memleket özlemi ve Kapadokya bölgesi için önemli bir aktivite olan balon turlarının Aksaray’da da başlatılması ve Aksaray turizminin ilerlemesi için ilk etapta Titanium Balloons şirketi adı altında 4 balon ile başladığı turlar rekabet açısından emsali olan Nevşehir’deki fiyatın 5’te 1’ine başlatıldı. Şu anda ortalama Nevşehir’de kişi başı 200 EURO olan tur fiyatı ilk etapta 40 EURO’ya başlatılırken 45 dakika ile 1 saat aralığında süren turlara katılanlar unutulmaz görsel şölene de şahitlik ediyor. Özellikle Ihlara vadisinin üst kısımlarında şimdiye kadar hiç görülmemiş alanlar balon turları sayesinde yakından görülürken şirket yapmış olduğu kampanyanın meyvelerini de toplamaya başladı. Aksaray ile birlikte uygun fiyat ve değişik güzergah olan vadi turuna katılmak isteyen çok sayıda yerli ve yabancı turist balon turları için bölgeye gelmeye başladı.

Belisırma köyünden başlayan balon turu için Aksaray’daki yerel ve ulusal basın mensupları ile merkezdeki mahalle muhtarlarını konuk eden firma yetkilileri düzenledikleri balon turu ile katılımcılara inanılmaz bir gün yaşattı.

Programa katılan ve ilk kez balona binme fırsatı yakaladıklarını belirten katılımcılar yaptıkları açıklamalarda; “Daha öncesinde Nevşehir’de gördüğümüz balonların Aksaray’da da semaları süslemesi Aksaraylılar olarak bizleri çok mutlu etti. Bir gurbetçi hemşerimiz sadece yaz dönemlerinde kısa süreli Aksaray özlemini gidermenin ötesine geçerek bir türlü atılım yapılamayan şehir turizmi için deyim yerindeyse elini taşın altına koymuş. Aksaray’ın tanıtılması ve tercih edilmesi için de Nevşehir’in 5’te 1’i gibi bir fiyat belirlemiş. Kendisine Aksaraylılar olarak çok teşekkür ediyoruz. Aksaray’da yapılmayan şeylerin şehrimize gönül veren girişimcilerimiz tarafından yapılması ve hayata geçirilmesi bizleri de ayrıca gururlandırdı. Alan çok güzel, uçuş için bölge müsait ve görsel olarak Nevşehir iline alternatif farklı güzellikler sergileniyor. Bundan sonrası için Aksaraylılar olarak bizler de bu ve benzeri girişimlerde bulunarak riske girmekten çekinmeyen hemşerilerimize destek olmalıyız. Şimdilik sadece 4 balon ile başlayan bu serüven inşallah kısa süre içerisinde semanın balonlarla renklendiği bir sürece doğru ilerler. Bugün bu etkinlik için bizleri davet eden ve kendisi yurt dışında olan Yücel Şimşek ve ekibine teşekkür ederken etkinliğe öncülük eden kıymetli iş insanı Yılmaz İlhan’a da ayrıca teşekkür ediyoruz” dediler.  (Haber/Fotoğraf: Elif BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 7
    SEVDİM
  • 55
    ALKIŞ
  • 6
    KOMİK
  • 5
    İNANILMAZ
  • 3
    ÜZGÜN
  • 165
    KIZGIN
Yeni Sanayi Kavşağında Kaza 6 YaralıÖnceki Haber

Yeni Sanayi Kavşağında Kaza 6 Yaralı

Afganistan Uyruklu Çocuk Pencereden Düşerek YaralandıSonraki Haber

Afganistan Uyruklu Çocuk Pencereden Düşe...

Haber Yorumları

  • Engin bedir15-09-2024 07:34

    Allah bol kazançlar versin kazasız belasız bravo tebrikler

  • SKYSPRING15-09-2024 01:45

    Valla Dorak oraya da el atarsa ya o gurbetçi fahiş fiyatları çıkarmak zorunda kalır ya da batar

  • Selami14-09-2024 21:26

    Nevsehir balon konusunda aynı bodrum esnafı gibi. Abi 200 euro nedir Allaha akina o balon ucuranlar ya hesap yapmayı bilmiyor yada balonculugu bitirmek istiyorlar. Keşke daha fazla yerde olsa. Belki fiyatlar normal seviyeye gelir.

  • Dursun Mengi14-09-2024 19:12

    Girişimci kardeşimizi kutluyorum.Allah kaza bela vermesin.Bereketli kazançlar!

  • Ruhi14-09-2024 18:38

    Aksaray da ne görsel şöleni abi :). Nevşehir ile kıyaslanamaz bile. Nevşehir balon turunun önemi; aynı anda yüzlerce balonun havalanarak görsel şölen oluşturması. Ve tabii ki atmosferi.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar