Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

“Ne Allah Korkusu Ne de Vicdan Kaldı”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Ne Allah Korkusu Ne de Vicdan Kaldı”
Kent merkezinde kontrolden çıkan konut kiraları kiracı ev sahibi kavgalarını artırırken kiracılar yaşanan süreç hakkında “Ev sahiplerinde ne Allah korkusu ne de vicdan kaldı” dediler.

Ülke genelinde yaşanan en büyük sorunların başında gelen barınma sorununda Aksaray’da sınırlar tamamen kaldırıldı. Merkeze yakın noktalarda kira fiyatlarındaki artış oranı durdurulamazken yeni olarak değerlendiren 1-5 yaş aralığındaki bir konutun kirasının asgari ücreti aşması orta halli ev kiraya veren ev sahipleriyle kenar mahallelerdeki ev sahiplerini de harekete geçirdi.

Kirada yaşamak zorunda kalan kiracılar ise sürekli olarak zam talebi ile karşı karşıya kaldıklarını belirtirken ev sahiplerinin “Evden çık” çağrılarının arttığını bunun da sebebinin yeni kiracılara daha da yüksek oranda kiraya vermek olduğunu söyleyerek yaptıkları açıklamalarda; “Son dönemde bizim ülkemizde fırsatçılık olayı aldı başını gidiyor.

Konut kiralarının artmaya başlaması ile başlayan zamlar sürüyor. Merkeze yakın yerlerdeki biraz lüks olarak kabul edilen konutların kiraları asgari ücreti aşmış durumda. Merkeze yakın olmayan yerlerde de bu kiraları duyan ev sahipleri evlerini boşaltma çabasına girdiler. Bu konuda yasal bir sınır olmadığı için şimdilik ev sahipleri kiracılarına istediklerini yapıyorlar. İhtiyaç nedeniyle evleri boşaltıp iki katı değerinde oranla yeniden kiralıyorlar. Bu evlerden çıkan kiracılar ise çıktığı kiranın 2 katına ev bulamıyor. Aksaray genelinde bu sorun her geçen gün daha da artıyor. İl merkezindeki konutların kiralarını bir araştırsalar ne demek istediğimizi anlayacaklar. 

Geçmişte kiralar yükselmeye başlayacakken TOKİ projesi çıkıyor ve çok sayıda kiracı ev sahibi olduğu için evler boş kalıyor diye zam yapmayanlar şimdilerde TOKİ projelerinin çıkmaması ve mevcutların da tamamlanmamasından dolayı fırsatı ellerine geçirdiler. Cumhuriyet ve İstiklal Mahallelerindeki TOKİ projelerinin tamamlanması ve merkezdeki kentsel dönüşüm alanının hak sahiplerine teslimi ile bu iş çözülebilir. Aksaray’daki ev sahiplerimizin büyük bölümünde Allah korkusu da, Vicdan da kalmadı” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çocukların Merkezi Hizmete GirdiÖnceki Haber

Çocukların Merkezi Hizmete Girdi

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar