Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Ne Alan, Ne de Satan Memnun

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ne Alan, Ne de Satan Memnun
Salı günleri kurulan Aksaray’ın merkezi pazarlarından olan Salı pazarında ürün fiyatlarından alıcılar da satıcılar da şikâyetçi.

Aksaray’ın en eski Pazar alanı olan ve her Salı günü kurulan Salı semt pazarında kalabalığa rağmen yüksek fiyatlardan alıcılar kadar satıcılar da şikâyetçi. Özellikle yaz ayının gelmesine rağmen sebze ve meyve fiyatlarında beklenen düşüşün olmaması eksiklerini almak için pazara giden Aksaraylıların bütçelerini zorlarken fiyatlar nedeniyle geçmişte yaptıkları satışları yapamayan pazarcı esnafları da durumdan şikâyetçi.

Geçmişte kilolarca alınan meyvelerin artık lüks haline geldiğini belirten vatandaşlar açıklamalarında; “Evdeki zorunlu ihtiyaçlarımız için en ucuz alışveriş yapabileceğimiz pazarları tercih ediyoruz. Ama son 1-2 yıldır buradaki fiyatlar bile artık bizleri çok zorlamaya başladı. Geçmişte kilolarca aldığımız meyveler lüks haline geldi. Pazarda Avrupa’dan gelen akrabalarımızın bizlere yıllar öncesinde anlattığı çeyrek karpuz satışlarını görüyoruz. Ekonomik durumumuz ortada. Genel olarak zaten orta ve dar gelirli aileler Pazar yerlerini tercih ediyor. Bırakın meyveyi artık domates biberi bile bütçemize göre almak zorunda kalıyoruz. Pazara gelirken ayırdığımız bütçe her hafta daha yukarı çıkmaya başladı. Kışın almadığımız ürünleri yazın da alamaz duruma doğru geliyoruz. Yerli satılan ürünlerde normal fiyatların üzerinde. Şimdiden kış hazırlıkları için de alışveriş yapmak zorundayız ama durum bu” derken pazarda tezgâh açan pazarcı esnafları da müşterileri gibi yüksek fiyatlardan şikayet ederek yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray’ın en eski ve merkezi Pazar yerinde yıllardır tezgah açarak esnaflık yapıyoruz. Ama son yıllarda yaptığımız iş her geçen gün daha da düşüyor. Geçmişte bir kamyonet ürünü 2 Pazar yerinde satarken şimdi yarım kamyonet ürünü 3-4 Pazar gezdiriyoruz. Ezilen ve çürüyen ürünler bizlerin maliyetlerini daha da artırıyor. Hemşerilerimiz eskiden 4-5 kilo aldıkları ürünleri şimdi yarım veya bir kilo alabiliyor. Onlara da bir şey diyemiyoruz. Patates, soğan fiyatları bile yerinde durmuyor. Toptan almaya gittiğimizde sürekli fiyatların arttığını görüyoruz. Fiyatlar inşallah ilerleyen günlerde artık mevsimin getirdiği bolluk ile düşer de bizlerde daha fazla ürün satmaya devam ederiz. Bu fiyatlar bizlerin yüzünü güldürmüyor, müşterilerimizin yaşadığı sıkıntının aynısını bizler de yaşıyoruz” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Hafif Ticari Araç ile Otomobil Çarpışması: 1 Ölü, 3 YaralıÖnceki Haber

Hafif Ticari Araç ile Otomobil Çarpışmas...

Koçak Talebini Yineledi “Bu Halkın Karnını Doyuran Çiftçilerimize Kulak VerinSonraki Haber

Koçak Talebini Yineledi “Bu Halkın Karnı...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar