Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Mezbaha İlk Sınavında Tam Puan Aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mezbaha İlk Sınavında Tam Puan Aldı
Aksaray Ticaret Borsası (ATB) tarafından yaptırılan ve yeri değişen mezbaha ilk kurban bayramında halka sorunsuz hizmet verirken kesim işlerindeki sorunsuz ilerleyiş nedeniyle halktan tam not aldı.

Aksaray belediyesi tarafından işletilirken geçtiğimiz yıllarda işletmesi Aksaray Ticaret Borsasına devredilen ve eski yerinde hizmet veren mezbahanın yeni yerinin yapımı ve taşınmasının ardından bu sene kesimler Aksaray Tarım Ticaret Merkezi içerisindeki yeni mezbahada yapıldı. Kurban kesimi için günler öncesinden sıralarını alan vatandaşlar eski yerde olduğu gibi kesimhaneye akın etti. Sabah erken saatlerde kesimhaneye ulaşan yollarda büyük trafik yoğunluğu yaşanırken trafik polisleri kazaların önlenmesi ve trafik akışının sorunsuz ilerlemesi için büyük çaba harcadılar.

Kesim için ilk sınavını verecek olan yeni mezbahaya gelen vatandaşlar eski yerdeki mevcut olumsuzlukların ortadan kalktığını ve yeni yerin daha uygun olduğunu söylediler. Bayram geleneği haline gelen ikramlar yeni yerde de vatandaşlara sunulurken Aksaray Ticaret Borsası başkanı Hamit Özkök kesim sürecinde mezbaha içerisinde dışında vatandaşlarla beraber vakit geçirerek sıkıntı ve sorun olabilecek noktaları yerinde takip etti.

Kesim için yeni yere gelen ve sıralarını bekleyen vatandaşlar da açıklamalarında; “Aksaray belediyesi tarafından işletilen ve sonrasında Borsaya devredilen yerde yıllardır kesim yapıyoruz. Bu tesiste kesim işleri ve yükleme çok hızlı ilerliyor. Diğer kesimhanelerde var ancak burası bizlere daha uygun geliyor. Yeni yerde ilk kurban bayramı. Bu yerde ufak tefek sorunlar yaşanabileceğini düşünüyorduk ancak kesim ve yükleme hızı eski yerle nerdeyse aynı. Saat 9’da 50’inci hayvan yükleniyor Öğle saatlerine kesim tamamlanmış olur diye düşünüyoruz. Alan çok büyük olmasına rağmen halkımızın araçlarını ortaya atması yine büyük sorun. Park edecek alanı bu kadar büyük bıraktıkları için yetkililere teşekkür ediyoruz ama kesim yükleme bölümü önüne erkenden araçlarını bırakanlar nedeniyle diğer yükleme yapacak araçlar alana giremiyor. Bu sorun konusunda bir çözüm şart. 100’üncü sırada daha hayvanı kesilmemiş olan kişinin aracı yükleme alanında duruyor. Artık halkımız da bu türden durumlar konusunda duyarlı olmalı. Yeni kesimhane çok güzel olmuş yakın zamanda yeşil sorunu da ortadan kaldırılırsa uzun süre Aksaraylılara hizmet eder. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 2
    KIZGIN
Bayram Sonuna Kadar Boş KalmadıÖnceki Haber

Bayram Sonuna Kadar Boş Kalmadı

Büyük Kar Beklentileri Zararlarını ArtırdıSonraki Haber

Büyük Kar Beklentileri Zararlarını Artır...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar