sabancı
Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Merkez Narkotiğin Kıskacında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Merkez Narkotiğin Kıskacında
İl genelinde uyuşturucu ticareti ve kullanımını bitirmek için seferberlik başlatan il emniyet müdürlüğüne bağlı Narkotik timleri şehrin tüm noktaları ile okul çevrelerini kıskaca aldı.

Ülke genelinde devam eden uyuşturucu ile mücadelede tam saha çalışma başlatan il emniyet müdürlüğü narkotik şubesi ekipleri 7 gün 24 saat boyunca Aksaray’ın merkezinden başlayarak en ücra noktalarındaki ara sokaklar dahil sıkı kontrol altına alırken uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti ve imalatı konusunda kendilerine ulaşan tüm ihbarları titizlikle değerlendiriyorlar.

Özellikle sokak satıcılarına karşı son haftalarda yapılan operasyonlarda onlarca torbacı cezaevlerine yollanırken şehirlerarası yollarda uygulamalarını sürdüren narkotik ekipleri özellikle Doğu illerinden Batı illerine sevkiyatı yapılmaya çalışılan uyuşturucunun sevkiyatını da önleyerek terör örgütlerinin finansal kaynaklarına da ağır darbeler vuruyor.

Polis ekiplerinin son haftalarda özellikle Üniversite, Lise ve bazı ortaokullarda da denetimlerini arttırdığı öğrenilirken ailelere yönelik narkotik eğitimlerine de hız verildi. Yapılan çalışmalar ile her bir aile bireyinin narkotik konularda bilinçlenmesi ve yetiştirdikleri çocuklarda oluşan anormal değişimi fark etmeleri hedefleniyor.

Narkotik timlerinin okul çevrelerinde yaptıkları çalışmalar ve eğitimlerde ailelere yönelik önemli bilgilerden dolayı memnun olduklarını ifade eden Aksaraylı aileler yaptıkları açıklamalarda; “Son dönemin en büyük belası uyuşturucu ve madde bağımlılığı haline geldi. Uyuşturucu maddelerde kendi içerisinde çeşitli hale gelmiş. Hiç duymadığımız veya bilmediğimiz şekilde uyuşturucu maddeler ile gençler zehirleniyormuş. Emniyet müdürlüğü ekipleri verdikleri bilgiler ile aileleri bu konuda bilgilendiriyor. Bu sayede her evdeki anne ve babalar da birer narkotik gözlemcisi haline geliyor. Çocuklarda ergenlik dönemi değişimleri ile uyuşturucu madde kullanımından sonraki değişim dikkat edilmediği taktirde gözden kaçabiliyor. Hiçbir anne ve baba çocuklarının bu maddeleri kullandığını kabullenmek istemediği için görmezden geliniyor. Bu çocuklar akşama kadar dışarıda ve dışsal etkiler ile sanal ortamdan direkt olarak etkileniyorlar. Bu eğitimler dışında okul çevrelerinde değişik dönemlerde ve saatlerde polis ekiplerinin kontrollerini görüyoruz. Bu denetimler bizleri daha da güvende hissettiriyor. Bizler kendi evimizin içerisindeki çocuklarımızı bu konuda korumak için eğitimde bizlere anlatılan bilgileri doğru uygularsak polis ekiplerinin dışarıda işleri çok daha kolay olacaktır. Uyuşturucu konusunda polislerimizin mücadelesine Aksaraylılar olarak destek veriyor ve her birine teşekkür ediyoruz” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Akar “Hür Doğduk Hür Yaşarız”Önceki Haber

Akar “Hür Doğduk Hür Yaşarız”

“24 Kasımda Önlük Değil İkramiye İstiyoruz”Sonraki Haber

“24 Kasımda Önlük Değil İkramiye İstiyor...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar