Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

MEB Gözlerinin Yaşına Bakmayacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MEB Gözlerinin Yaşına Bakmayacak
Milli Eğitim Bakanlığı 81 il Valiliklerine gönderilen yazıda özel ders kitapları aldırılan devlet veya özel okulların kayıt altına alınmalarını isterken ek ders kitaplarında ısrar eden okul ve eğitimcilerin cezalandırılacağı uyarısını yineledi.

Son yıllarda sürekli olarak tartışma konusu olan ve velileri isyan noktasına getiren ek ders kitapları konusunda Milli Eğitim Bakanlığı bu yılki kararıyla ders kitabında ısrar eden özel ve devlet okullarının cezasız kalmayacağını duyurdu.

MEB 81 ilin valiliklerine gönderdiği yazıda özellikle özel okullarda MEB onaylı ücretsiz ders kitaplarını okutmasının zorunlu olduğunu ve başka kitap ısrarını sürdüren okullarla ilgili takibin sürdürülmesini istedi. Yapılan takibatta ücretsiz ders kitaplarını okutmayan ve başka kitap aldıran özel okulların para cezasından ruhsat iptaline kadar cezai işlemlerin uygulanabileceği öğrenildi. 

MEB Tarafından yapılan açıklama ve kitap talepleri konusunda konuşan bazı veliler ise “Kitap olmazsa hikaye, o da olmasa değişik tarzda kırtasiye malzemeleri aldırıyorlar” diyerek yaptıkları açıklamalarda; “Son yıllarda okul dönemlerinde yardımcı kitap veya ek ders kitabı aldırmak bir gelenek haline geldi. Okulların açılmasıyla birlikte her yerde bulunamayan ve ismini bile bilmediğimiz kitaplar için kitapçılara ödemeler yapıyoruz.

Yıllardır soruyoruz, bu kitaplar hiçbir işe yaramıyorsa devlet neden bu kitaplara milyarlarca harcama yapıyor? Bu sorunun cevabını bulamazken bazı öğretmenler de ek kitapların veliler tarafından istendiğini belirterek topu sınıftaki birkaç velinin üzerine atıyor.

Bizler devletin verdiği kitaplar dışında kitap aldırılmasını istemiyoruz. Bu kitaplar aldırılmayınca hikaye setleri, İngilizce defteri adı altında yüzlerce liralık diğer ürünlerin aldırılmasını da istemiyoruz. Bu kitap aldırılmıyor ama sınıf annesi denilen bir kişi gruptan “Hikaye kitabı alınacak ve bu kitaplar zorunlu değil ama bu kitaplardan sıva yapılacak” şeklinde ses kaydı yapıyor. Bunları kim yetkilendiriyor? Bunlar bu cesareti nereden alıyor? Bunların cevabı yok. İlimizdeki okullarla anlaşan bazı kitap evlerinin 3-5 senede mali varlıklarının nerelerden nerelere geldiğine bakarlarsa ne dediğimizi çok daha iyi anlarlar” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yaptıkları Yanlarına KalmadıÖnceki Haber

Yaptıkları Yanlarına Kalmadı

İletişim Başkanlığı Konya Bölge Müdürlüğünde Bayrak DeğişimiSonraki Haber

İletişim Başkanlığı Konya Bölge Müdürlüğ...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar