Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Marketler Pazar Esnafına Aracılık Edecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Marketler Pazar Esnafına Aracılık Edecek
Geçtiğimiz hafta başlayan tam kapanma süreci ile kısıtlamada muaf olamayan pazar esnafı için Aksaray’da bir ilke imza atıldı. Zincir ve yerel marketler elinde ürün bulunan vatandaşların ürününü komisyon aracılığı ile satarak üreticiye destek olacak.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu tam kapanma sürecinde pazar alanlarının da kısıtlama sürecinde olması dolayısıyla zincir ve yerel market temsilcileri ile bir araya gelerek yeni bir proje başlattı. Pazarda satılan yerli üretim ürünleri elinde kalan üreticiler bu ürünlerine yapılan proje aracılığıyla zincir ve yerel marketlere satabilecek. 

Pazarcılık yapan vatandaşlar için tam kapanma sürecinde bir ilke imza attıklarını belirten Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu; “Geçirdiğimiz pandemi dolayısıyla sıkıntılı günler yaşıyoruz. Bir yıldan beri pandemi devam ediyor ve tedbirlere rağmen istediğimiz düzeye gelemedik. İnşallah bu kısıtlama sürecinde hep beraber kurallara uyarak bu sıkıntılarımızı aşacağız. Gelen veriler de gösteriyor ki böyle devam edersek bayramdan sonra daha rahat ve güzel günler hepimizi bekliyor. Bugün biz Aksaray’da bir ilke imza atıyoruz. Burada 14 tane ulusal zincir market ve yerel market temsilciler bulunuyor. Aksaray’ımızda biliyorsunuz ki gelir seviyesi düşük olan vatandaşlarımızın pazarlarda sattıkları yoğurt, pekmez, peynir, zeytin, sebze, meyve ve bakliyat gibi ürünler var. Biz arkadaşlarımızla istişare ettik. Hem ulusal zincir market yöneticileri hem yerel market yöneticilerimizle bir komisyon kuruyoruz. Bu kısıtlamalardan dolayı ellerinde ürünleri kalanlar komisyona müracaat edecekler, kurulan komisyonlar bunları alacak ve hem ulusal hem yerel marketlere bu ürünlerin satışını sağlayacak. Böylece günlük geçinen ve elinde ürünü olan bütün vatandaşlarımıza bu zor günlerde Aksaray destek vermiş olacak. Bu konu beni çok gururlandırdı. Hayatımın en güzel günlerinden biri bugündür. Çünkü bu hayırseverliği, bu güzelliği burada bulunan esnaf ve sanatkârlar odası başkanımız, manavlar ve sebzeciler odası başkanımız, market temsilcilerimiz ‘Biz bu işe zevkle yardımcı oluruz, destek oluruz, bu ürünleri alırız ve bu ürünlerin satılmasına katkı sağlarız’ dediler. Bu projede bulunan ulusal zincir market ve yerel marketlerimizin yöneticilerine, esnaf ve sanatkârlar odası başkanımıza, manavlar ve sebzeciler odası başkanımıza, il tarım ve orman müdürümüze teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. Yapılan projeden duyduğu memnuniyeti dile getiren market temsilcileri her zaman üreticinin yanında olduklarını belirtti.

Aksaray Valiliği’nde yapılan toplantıya Vali Hamza Aydoğdu, Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Doğan Ceylan, Manavlar ve Sebzeciler Odası Başkanı Kuddusi Yeşildal ve 14 tane ulusal zincir market ve yerel market temsilcileri katıldı. (Haber/Foto: S.O)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sokak Sevdamızda Azalma YokÖnceki Haber

Sokak Sevdamızda Azalma Yok

İçişleri Bakanlığı da YasakladıSonraki Haber

İçişleri Bakanlığı da Yasakladı

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar