Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Krize Rağmen Satanda, Alanda Arttı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Krize Rağmen Satanda, Alanda Arttı
Son yılların en büyük ekonomik krizi yaşanırken Aksaray’da geçen yıla göre konut ve arsa alım, satımlarının arttığı, ikinci el otoda da hareketliliğin önceki aylara göre başladığı öğrenildi.

Ülke genelinde devam eden ekonomik kriz için hükümetin çözüm odaklı adımları devam ederken emlak ve otomotiv piyasasında yüzler yeniden gülmeye başladı. TÜİK verilerine de yansıyan rakamlara göre Aksaray genelinde konut satışları bir önceki yıla göre yüzde 25 seviyelerinde artarken bu ayla birlikte ikinci el oto piyasasında da talebin arttığı öğrenildi.

Özellikle yılbaşından bu yana sıkıntı yaşandığı iddia edilen konut satışlarının artması ile il genelinde inşaat yatırımları da artmaya başlarken birçok kentsel dönüşüm projesinin de onay beklediği öğrenildi. Konut satışlarının artışı konusunda konuşan sektör yatırımcıları yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray’da yatırımcıların konut tercihleri değişti. Bu nedenle il genelinde 1+1 veya 2+0 konut projeleri de arttı. Yatırım için ev alacak olanlar 3-4 milyona daire almak yerine o fiyata 3-4 tane 1+1 konut alarak oraları kiraya veriyor. Hem gelirleri daha fazla hem de sıkıntı anında tamamı yerine ihtiyacı kadarını yani 1 veya 2 tanesini elden çıkartabiliyor. Aksaray’da son 2-3 aydır konut satışlarında bir artış var. Bu durum inşallah diğer sektörleri de hareketlendirecek” dediler.

Sıfır kilometre araç fiyatlarına yapılan zamların ardından ikinci ele ilginin arttığını ifade eden galericiler de yaptıkları açıklamalarda; “Son bir, bir buçuk yıldır ikinci el piyasası tamamen kitlenmişti. Nihayet ikinci elde kıpırdanma başladı. Bu kıpırdanma ile artık inşallah fiyatları sektör dışından gelip iki, ü katına çıkartmazlar. Artık bu süreçten sonra seyyar galeriler konusunda da yetkililer bir çalışma yaparlar. Bu sayede geçmiş yıllardaki stok olayı da son bulur. Uzun süredir durağan olan işlerimiz sıfır araç fiyatlarındaki artış ile yeniden hareketlendi. İnşallah da böyle devam eder” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray Üniversitesi öğrencilerine "Genç Kartla" Yüzde 20'ye Varan İndirim İmkanıÖnceki Haber

Aksaray Üniversitesi öğrencilerine "Genç...

TÜİK “Tarımsal Girdilerdeki Artış % 33,25” dediSonraki Haber

TÜİK “Tarımsal Girdilerdeki Artış % 33,2...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar