Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Kredi Kartlarında Yapılandırma Dönemi Başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kredi Kartlarında Yapılandırma Dönemi Başlıyor
Milyonlarca kişinin hayatının bir parçası haline gelen ve borçların ödenmesi konusunda bazı sıkıntılar yaşanan bireysel kredi kartlarında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından bazı adımlar atıldı.

Milyonlarca kişinin hayatının bir parçası haline gelen ve borçların ödenmesi konusunda bazı sıkıntılar yaşanan bireysel kredi kartlarında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından bazı adımlar atıldı.

TCMB'nin Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği Resmi Gazete'de, BDDK'nin konuya ilişkin Kurul kararı da internet sitesinde yayımlandı. Yayımlanan karara göre BDDK, bireysel kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borcunu ödeyemeyenler için 60 aya kadar yapılandırma olanağını devreye aldı. Konu ile ilgili bilgi veren yetkililer bireysel kredi kartlarında dönem borcunun asgari tutarını ödeyemeyenlerin, mevcut kredi kartı borç bakiyelerini 60 aya kadar yapılandırabileceğini kaydetti. Her aya düşen taksit tutarının ilgili ayın asgari ödeme tutarına ekleneceğini aktaran yetkililer yapılandırılan kredi kartı borcunun en az yarısı ödeninceye kadar ilgili bankadaki kredi kartı limitinin artırılamayacağını belirtti. Diğer taraftan bireysel kredi kartlarında asgari ödeme oranında da limite göre değişikliğe gidildi. BDDK tarafından dönem borcunun yüzde 20'si olan asgari ödeme oranında sınır tutar, 25 bin liradan 50 bin liraya çıkarıldı. 50 bin lira ve altında olan kredi kartları için asgari ödeme oranı dönem borcunun yüzde 20'si olurken, 50 bin lira ve üzerinde olanlarda yüzde 40 olarak uygulanacak. Önümüzdeki günlerde uygulanmaya başlayacak olan bireysel kredi kartı düzenlemelerini değerlendiren vatandaşlar kredi kartlarında yapılan yeniliklerin kullanıcılar tarafından olumlu karşılandığını aktardı. Son dönemlerde faiz oranlarının ödemeleri zorlaştırdığını kaydeden vatandaşlar yapılandırma uygulamasının dar gelirliler için ödeme imkanına destek olacağını söyledi. Kredi kartı kullanıcı sayısı artış gösterirken yapılandırma düzenlemesinin ödeme kolaylığı sağlayacağını aktaran vatandaşlar “Son yıllarda hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelen kredi kartlarında borçlanma noktasında bazı sıkıntılar yaşanıyordu. Taksit imkanlarının kısıtlanması ve faizlerin yüksek olmasından dolayı kredi kartı kullanıcıları ödemelerinde zorlanıyordu ve borç birikmesi yaşanıyordu. Özellikle kredi kartı kullananlar asgari tutarı yatırmaya çalışıp borcunu kapatamıyordu. Yapılan yenilikler ile borçlular borcunu yapılandırarak kapatma imkanına erişecek. İnşallah taksitlendirmeler konusunda da esneklikler yapılır.” şeklinde konuştular. (Haber: S. OLGUN)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Siber Saldırılara Karşı Güvenlik Güçleri TetikteÖnceki Haber

Siber Saldırılara Karşı Güvenlik Güçleri...

Başkan Dinçer; “Tüm Öğrencilerimizi Bu Önemli Etkinliğe Katılmaya Davet Ediyorum"Sonraki Haber

Başkan Dinçer; “Tüm Öğrencilerimizi Bu Ö...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar