Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Köy ve Kasaba Yollarına Dikkat

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Köy ve Kasaba Yollarına Dikkat
2024 Hasat döneminin başlamasına günler kala hummalı çalışmaların yapıldığı tarım arazilerine giden yolları kullanan araç sürücüleri ile tarım araçlarını kullanan çiftçilerin şikâyetleri artarken yetkililer sürücülerin dikkatli olmalarını istiyor.

Tarım ve hayvancılık kenti olan ve nüfusunun yaklaşık yüzde 80’inin tarım veya hayvancılık ile geçimini sağladığı Aksaray’da yaz mevsiminin gelmesi ile tarım arazilerinde hareket arttı. Özellikle hububat hasadı ile diğer ekili tarım arazilerinde çapa ve diğer işler için köy ve kasaba yollarındaki tarım arazilerine inen çiftçilerin kullandıkları tarım araçları konusunda yetkililer akşam saatleri trafiğe çıkan araçların ışık donanımları ve reflektör konusunda duyarlı olmalarını isteyerek yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray’da her yaz döneminde köy ve kasaba yollarında tarım araçlarının yoğunluğu artıyor. İl genelinde yaklaşık olarak 20 binin üzerinde traktör trafiğe kayıtlı. Bu araçlar kış boyu garajlarda dururken şimdi tarla yollarındalar. Köy ve kasabalardan tarlalarına ulaşana kadar kullandıkları yollar gerek kendileri için gerekse diğer araç sürücüleri için riskli bir duruma geliyor. Geçmişte bu araçlar ile bu araçları dikkat etmeyen diğer araçlardan kaynaklanan üzücü kazalara şahit olduk. Bu dönemde özellikle çiftçilerimiz tarım araçları üzerinde gerekli ışıklandırma ve reflektör donanımlarını tam ve eksiksiz olarak uygulamalı. Aksi halde akşam saatlerinde büyük kazalara davetiye çıkartılıyor. Bununla beraber sinyalizasyon sistemleri konusunda da duyarlı olunmalı” uyarısını yaptılar.

Köy yollarında seyahat eden sürücüler ise son yıllardaki yenilenme ile ışık donanımı konusunda tarım araçlarının yenilendiğini ve büyük oranda sorunun çözüldüğünü söyleyerek yaptıkları açıklamada; “Aksaray’ın her bölgesindeki tarım arazilerinde hareket arttı. Köy ve kasaba yollarında ve şehirlerarası yollarda tarla yollarına düşen traktörler ve bunlara ilave edilen diğer ekipmanlar diğer sürücüler için risk oluşturmaya başladılar. Traktörler yeni de olsa arkasına takılan römork ve diğer ekipmanların eski olmasından kaynaklı olarak ışık ve sinyalizasyon düzenekleri ya olmuyor ya da kullanılmıyor. Tarlalardan aniden çıkan araçlar kazaya davetiye çıkartırken bazı yerlerde tarım araçları yolu tamamen kapatarak gitmeye çalışıyorlar. Bu konuda o yollarda tedbirler artırılmalı ve denetimler yapılmalı. Bu yalnızca tarım araçları üzerinde değil diğer araçlar ve sürücüleri üzerinde de yapılmalı. Allah göstermesin meydana gelebilecek bir kazayı ne çiftçilerimiz ne de diğer sürücülerimiz ister” dediler.

Diğer yandan tarlalarında çalışmak için gün içerisinde bu yolları kullanmak zorunda olan çiftçiler ise özellikle önümüzdeki 2-3 aylık süreçte diğer sürücülerin daha dikkatli olmalarını isteyerek yaptıkları açıklamalarda; “Yıl boyu, yaz dönemine kadar bu yollar genel olarak diğer araçlar tarafından kullanılıyor. Bu yollara tarım araçları diğer aylarda pek fazla çıkmıyor. Bu süreçte tarlalarda çalışma başladı. Diğer sürücü hemşerilerimizden anlayış bekliyoruz. Bu yollarda daha duyarlı ve dikkatli olmalılar. Tarlaya giden bir traktörün arkasındaki römork veya başka bir alet ile hareket ve hız kabiliyeti onlarınki gibi olmuyor. Sürekli olarak korna ile araçlar sıkıştırılmasın. 10 Ay bizlerin kullanmadığı ama bu iki ayda kullanmak zorunda olduğumuz bu yollarda bizlerin de olduğunu unutmasınlar” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yüksek Faiz Ticareti Durdurdu “Parası Olan Faize Koşuyor”Önceki Haber

Yüksek Faiz Ticareti Durdurdu “Parası Ol...

Üreticiler “Kurbanlık Piyasası Durgun”Sonraki Haber

Üreticiler “Kurbanlık Piyasası Durgun”

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar