Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Konut Kiraları Dükkân Sahiplerini de Harekete Geçirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Konut Kiraları Dükkân Sahiplerini de Harekete Geçirdi
Konutlarda yaşanan kira artışları sürerken şimdi de dükkân sahipleri harekete geçti. Kiracılarının kapılarını çalan bazı dükkân sahiplerinin enflasyon oranının 4 katına kadar kira talep etmeye başladıkları iddia ediliyor.

Konutlarda devam eden kira krizi devam ederken dükkân kiraları da enflasyon oranının üzerinde zamlanmaya başladı. Yaz ayında umdukları işleri yapamayan esnaflar artan maliyetleri karşısında ayakta kalmaya çalışırken dükkân sahiplerinin yüksek zam talepleri karşısında çıkmaza girdiklerini söylediler. İşçi maaşlarını bile ödemekte zorlandıklarını söyleyen dükkân sahipleri konutlarda yüzde 25 kısıtlamasının işletmelerde olmamasının kendileri için sıkıntı olduğunu söyleyerek yaptıkları açıklamalarda; “İl genelinde son dönemde artan zincir marketler nedeniyle şehrin her noktasındaki dükkânlar gereğinden fazla değerlendi. Kapalı çarşı içerisindeki dükkânlar için yüksek bedelleri geçmişten beri istenirken şimdi şehrin en ücra noktasındaki dükkânlardan bile merkez kiraları istenmeye başladı. Boş olan dükkânını kiraya vermek için her yolu deneyen dükkân sahipleri bir yıl geçtikten sonra nasıl olsa artık buradan taşınamaz diyerek yüklü bedeller istemeye başladılar.

Konut kiralarını örnek gösteren dükkân sahipleri enflasyon oranını bile kabul etmiyorlar. 3-4 kat artış istenen iş yerlerinin olduğunu arkadaşlarımızdan duyuyoruz. Yaz dönemi beklediğimiz gibi geçmedi. Kış ayına giriyoruz. Aksaray diğer iller gibi değil, burada yaz ve son bahar döneminde yaptığımız işlerle geçmiş borçlarımızı ve dükkân kiralarımızı öder ve kış döneminde de diğer masraflarımızı çıkartmaya çalışırız. Şimdi istenen kiralar bir yılda kazandığımızın bile üzerinde. Sayın Cumhurbaşkanımız geçen sene de dükkân kiraları konusunda bir sınırlama getirmedi bu yılda. Konutlarda yüzde 25 olmasına rağmen konut sahipleri kontrol edilemezken bizler dükkân sahipleriyle nasıl orta yolu bulacağız” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
EFOR Kavşağında Kaza 1 YaralıÖnceki Haber

EFOR Kavşağında Kaza 1 Yaralı

0 Araçlarda Teslim Süreci 3 Aydan 3 Güne DüştüSonraki Haber

0 Araçlarda Teslim Süreci 3 Aydan 3 Güne...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar