Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Koçak “Üretici Pancar Fiyatlarını Bekliyor”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Koçak “Üretici Pancar Fiyatlarını Bekliyor”
Aksaray’da pancar ürününde hasat sezonu devam ederken üreticilerin pancar fiyatı beklentisinde olduğunu belirten Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, pancar alım fiyatlarının bir an önce açıklanması gerektiğini söyledi.

Üreticilerin maliyet artışları yüzünden sıkıntılar çektiğini ve pancar alım fiyatlarının açıklanmasını beklediğini aktaran Başkan Koçak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Önümüzdeki günlerde açıklanacak olan pancar taban fiyatlarında beklentimiz; ekonomik gelişmeler nedeniyle artan girdi maliyetleri dikkate alınarak üreticinin emeğinin de karşılığını verecek bir fiyat politikasının uygulanmasını devletimizden bekliyoruz. Pancar fiyatları, üreticinin maliyet analizleri doğru bir şekilde yapılıp, emeğin de karşılığının olacağı gerçeğinden hareketle makul bir seviyede açıklanması üreticilerimiz adına beklentimizdir. Özellikle yeni planlı üretim sonrası münavebeli ekime geçilmesi sonucunda su kısıtı çeken 11 ilden birisi olan ve Türkiye’de pancar üretiminin lokomotifi bölgemizde 2 tane Şeker Fabrikası Aksaray için büyük önem arz ediyor. Pancar için açıklanacak rakam da çiftçinin bir sonraki yıl üretip üretmeme yönündeki kararına etki edecek. Şekerin hammaddesi olan pancar, ülkemize önemli döviz girdisi de sağlayan stratejik bir ürün. İşlenme aşamasında sağladığı istihdam alanları ile de önemli bir ekonomik değere sahip. Dolayısıyla şeker pancarının ne kadar kıymetli olduğunun farkında ve bilincinde olarak taban fiyatlar bu mantık üzerinden belirlenmeli.” dedi.

Yeni tarımsal üretim modeline bağlı olarak fiyatların hasat sürecinde değil ekim sürecinde açıklanması gerektiğine dikkat çeken Koçak “Tarımsal üretimde artık yeni üretim modelinde destek rakamlarının erken açıklanması gibi ürün fiyatlarının da Şeker pancarı taban fiyatları ve diğer ürünlerinde hasat mevsiminde değil ekim mevsiminde açıklanmalı. Taban fiyatlara göre de çiftçi hangi alanda üretim faaliyeti yapıp yapmayacağına karar vermeli. Şimdi üreticimiz bir bilinmeze ekiyor, değerinin ne kadar olduğunu bilmediğimiz ürünleri hasat ediyoruz. Sonrasında çiftçinin maliyetini dahi kurtarmayan rakamlar ortaya çıkabiliyor.” şeklinde konuştu. (Haber: E. BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BOŞANMA AŞAMASINDAKİ EŞİNİ VURUNCA, KAYINPEDERİ TARAFINDAN VURULDU!Önceki Haber

BOŞANMA AŞAMASINDAKİ EŞİNİ VURUNCA, KAYI...

Verdikleri Hizmette Kedi İstedikleri Faturada AslanlarSonraki Haber

Verdikleri Hizmette Kedi İstedikleri Fat...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar