sabancı
Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Koçak “Devlet Bahçeli Bu Açıklamayı Yaparken Hiç Düşünmedi Mi?”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Koçak “Devlet Bahçeli Bu Açıklamayı Yaparken Hiç Düşünmedi Mi?”
Aksaray Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hüseyin Koçak’tan, geçtiğimiz günlerde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin terörist başı Abdullah Öcalan için grup toplantısında sarf ettiği sözlerine tepki geldi.

Geçtiğimiz günlerde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin terörist başı Abdullah Öcalan için sarf ettiği sözler büyük tepki çekti. Bu konuşmanın üzerine konunun asıl muhatabının kendileri olduğunu beyan eden Aksaray Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hüseyin Koçak’ta yapmış olduğu açıklamada; “İşin muhatabı aslında bizleriz. Şimdi bende Sayın Bahçeli’nin de dediği gibi kitabın ortasından konuşmak istiyorum. Açıkçası 2013’te bir çözüm süreci başlattılar. Her yerden bir açıklama geldi. Aksaray’dan da bir Şehit babası olarak ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı olarak ben yaptım. Çözüm sürecini destek anlamında. O zamanlar çok tepkiler aldım. Desteklememin bir amacı vardı. Hep deriz ya ateş düştüğü yeri yakar. Ateş bizleri, gazileri, babasını kaybeden yetim kalan evlatları, evladını kaybeden anne babaları yaktı, eşleri kaybeden kadınlarımızı yaktı buna rağmen dedik ki o zaman hükümetimiz böyle bir açıklama yapıyor. Bizde inşallah kan durur, acılarımız durur dedik. Biz destekledik desteklemesine de ne oldu sonuç hiçbir işe yaramadı. Zamanında Devlet Bahçeli çözüm sürecine karşı çıkmıştı. Biz o zamanlar olaya biz yandık başkasının canı yanmasın diye baktık. Niyetimiz teröre bir kurban daha vermeyelim dedik.

Şimdiye gelirsek biz evlatlarını bu vatan için toprağa vermiş ailelere hiçbir şey sorulmadan, hiçbir istişare edilmesen Sayın Devlet Bahçeli’nin bebek katilinin, çocuklarımızın katilinin bu şekilde adının anılıp bu şekilde konuşulması hiç hoş olmadı. Öncesi çözüm sürecinden de gördüğümüz üzere biz davul ve zurnalar ile karşılarken, onlar hendek kazdı, polislerimizi, askerlerimizi şehit etmeye devam ettiler. Bunlar iyi niyetli insanlar değil, olamazlar. Devlet Bahçeli belki iyi niyetli, vatanımız bölünmesin, terörden kurtulalım diyor. Ama bunlar hiçbir zaman iyi niyetli olamayacak. Ayrıca terörist başı Öcalan’ın Meclis’te konuşması mümkün değil olamaz. Devlet Bahçeli bu açıklamayı yaparken hiç düşünmedi mi?, danışmanlarına hiç sorulmadı mı?, bizler hiç düşünülmedik mi?

Öncesinde davulla zurnayla karşılandılar hiçbir sonuç alınamadı. Bunu bildiğiniz halde neden böyle bir açıklama yapıldı.

Bunlara 50 – 60 binden fazla Şehit verdiğimiz evlatlarımızın hakkını hiç düşünmediniz mi? Bizlerin umut hakları ne olacak. Bizlerin hakkını verebilir misiniz? Sayın Bahçeli sen devlet adamısın böyle bir şeyin söz konusu bile olmayacağını bilmiyor musun? Bu konuşmalarının gazilerin ve şehit ailelerinin içini ne kadar acıtacağını bilmiyor musun? Ben sana böyle bir şeyin olamayacağını buradan söylüyorum. Biz şehit aileleri olarak böyle bir şeye kesinlikle karşı olduğumuzu buradan size iletiyoruz” dedi. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şehirlerin Yerel Diplomasi Deneyimleri PaylaşıldıÖnceki Haber

Şehirlerin Yerel Diplomasi Deneyimleri P...

Karabatak “Normal Doğum Her Zaman Daha Sağlıklı Olandır”Sonraki Haber

Karabatak “Normal Doğum Her Zaman Daha S...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar