Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Kiracıların Gözü Cumhurbaşkanı’nda

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kiracıların Gözü Cumhurbaşkanı’nda
Son bir yıl içerisinde kira fiyatlarının 2-3 katına kadar yükseldiği Aksaray’da kira artırımı konusunda Cumhurbaşkanı’ndan gelecek haberi bekleyen kiracılar “Cumhurbaşkanımız bu konuda bir sınır koymazsa sıkıntı çok büyük olacak” dediler.

Konut ve konuta bağlı olarak kira fiyatlarının beklenmeyen şekilde yükseldiği Aksaray’da kiracıların gözü kulağı Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan’da. Bilindiği üzere son iki yıldır ekonomik kriz nedeniyle yüzde 25 tavan fiyat uygulanan kiralar konusunda hala bekledikleri açıklamayı duymayan kiracılar “Ev sahipleriyle çok büyük sıkıntı içerisindeyiz” diyerek yaptıkları açıklamada; “Aksaray’da ekonomik kriz ile depremlerden sonra dışarıdan gelen depremzedelerin de konutlara ilgisinin artmasıyla kira fiyatları bazı yerlerde 3 bazı yerlerde de 4 katına kadar yükseldi. Özellikle TOKİ tarafından yapılması planlanan konutların tesliminin gecikmesi ile artan nüfusa karşılık azalan inşaatlar nedeniyle konuta olan ilgi arttı. Merkez Hamidiye Mahallesi içerisinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarına ek olarak kentsel dönüşüm için yaşadıkları apartmanları müteahhitlerle anlaşarak yeniden yaptıran ev sahiplerinin de kiracı olarak inşaat sürecinde başka konutlara yerleşmesi merkezde ortalama bir konut fiyatını 10 bin liraya çıkarttı. Bu artış daha ilerleyen günlerde devam edecek gibi de görünüyor.

Kiracı olarak oturduğumuz evlerde Cumhurbaşkanımızın son iki yıldır uygulamaya koyduğu yüzde 25 sınırlaması nedeniyle ev sahipleriyle orta yolu bulabiliyorduk. Ancak bu düzenleme konusunda şu ana kadar bir açıklama yapılmadı. Bu konuda bir çalışma var mı? Yoksa artık serbest mi bırakılacak? Bunu gerçekten bilmiyoruz. Ev sahipleri zaten bu yılda yüzde 25 sınırlaması gelirse “evimizi boşaltın” uyarılarını yapmışlardı. Akıbetimiz belirsiz. Asgari ücretin 17 bin lira olduğu yerde ortalama konut fiyatlarının 15 bin liranın altında olmaması gerektiğini söyleyen ev sahipleri var. İnşallah en azından önümüzdeki sene tamamlanacak TOKİ inşaatı ve Hamidiye Mahallesindeki kentsel dönüşüm çalışması bitene kadar yeni bir sınırlama haberi duyarız. Aksi halde ev sahipleriyle kiracıların arasındaki sıkıntı adliyede çözülecek gibi görünüyor. Cumhurbaşkanımızdan ricamız bu konuda yüzde 25 olmasa bile uygun görülecek kira artırımı konusunda krizden en çok etkilenen kesim olan kiracıları koruyacak bir sınır koymasını ve bu sınırın belirleyici olmasını istiyoruz” dediler. (Haber: E.BUDAK)

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kurban Fiyatları Mezbahalara İlgiyi AzalttıÖnceki Haber

Kurban Fiyatları Mezbahalara İlgiyi Azal...

Şehrin Kalbinde Dönüşüm Yapıları YükseliyorSonraki Haber

Şehrin Kalbinde Dönüşüm Yapıları Yükseli...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar