Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Kiracılar “Canımızdan Bezdirdiler”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kiracılar “Canımızdan Bezdirdiler”
Yüksek kira bedelleri nedeniyle sıkıntılı günler geçiren dar gelirliler ev sahiplerinin yıl içerisinde birden fazla kez zam talepleri karşısında içerisinden çıkamayacakları duruma geldiklerini söyleyerek “Bu konuda devlet kesin bir karar alıp, uygulamaya koymalı” dediler.

Ülke genelinde olduğu gibi Aksaray’da da dar gelirli ailelerin en büyük sorunlarından birisi haline gelen yüksek kira bedelleri konusunda sınırlar aşılırken ev kiralarında kriter de kalmadı.

Aksaray merkezine yakın yerlerde yeni olmayan bir apartman dairesi için kira bedelinin 10 bin lira seviyesini aştığını ifade eden kiracılar ev sahiplerinin neredeyse her 5-6 ayda bir zam talep etmek için kapılarını çaldığını bu nedenle de canlarından bezdiklerini ifade ederek yaptıkları açıklamalarda; “Depremler sonrasında ülke genelinde olduğu gibi Aksaray’da da ev kiralarında sınır kalmadı. Her geçen güne yeni rekorlar duyuyoruz.

Ev sahipleri sanki kendi aralarında bir sosyal medya gurubu kurmuşta buradan sürekli olarak piyasayı kontrol ediyor gibi davranıyor. Daha 5-6 ay önce zam yapan ev sahipleri “Marketlerde her ürüne zam geliyor” diyerek yeniden zam yapmaya çalışıyor. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Kirada oturanların çok büyük bölümü asgari ücret veya bunun biraz üzerinde maaş alan kişiler. Aldığımız maaşlar ortada. Bu maaşlarla aylık 15-20 bin lira kirayı nereden alıp verelim. Bu inşalarda ne vicdan ne de Allah korkusu kalmadı.

Bu konuda devletimizin kesin bir karar alması ve sınır getirmesi gerekiyor. Değişik sebeplerle evlerini tahliye ettiren evler uzunca bir süre hiç kimseye kiralanmamalı. Bunun için mahkeme kararı değil şikayet olmalı. Bir insanın iki dudağı arasında gün geçirmekten bıktık usandık. Ay sonunda dişimizden tırnağımızdan artırdığımız, çocuğumuzun ekmeğinden kestiğimiz parayla bedelini ödediğimiz evlerde bile huzur bırakmadılar. Biz onların evlerini kiralarken kendi hayatlarımızı onlara satmadık. Şu anda ülkenin en büyük sorunu bu, enflasyon düşürülmeye çalışılıyor ama maaşlara getirilen zamların 3 katını ev sahipleri istiyor” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
En Çok Erkekler Tercih EdiyorÖnceki Haber

En Çok Erkekler Tercih Ediyor

İŞKUR’dan Hibe Desteği FırsatıSonraki Haber

İŞKUR’dan Hibe Desteği Fırsatı

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar