Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Kiracılar “Bundan Sonra Tek Umudumuz TOKİ”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kiracılar “Bundan Sonra Tek Umudumuz TOKİ”
Yüksek kiralar karşısında tamamen çaresiz kalan kiracılar ev alabilmek için bundan sonra TOKİ’den başka şanslarının olmadığını ifade ederken Aksaray’da TOKİ’den yeni bir sosyal konut projesi beklediklerini söylediler.

Son iki yıldır sürekli yükselen konut kiralarında yeni rekorlar zorlanırken kira fiyatları karşısında çıkmaza giren kiracılar bundan sonraki süreçte destekte olsa ev sahibi olmanın hayal olduğunu belirterek TOKİ’den yeni konut projesi beklediklerini kaydettiler.

Özellikle faiz oranları başta olmak üzere il genelindeki konut fiyatlarının kiracılar için cazip olmadığını ifade eden kiracılar “Bundan sonra dar gelirlilerin ev sahibi olabilmemizin tek yolu TOKİ” diyerek yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray konut fiyatları konusunda kendisine denk olarak kabul edilen yani küçük iller arasında en pahalı iller arasında yer alıyor. Özellikle konut satışında Euro ve dolar kuru ile fiyat belirleyenler var. Bu nedenle ikinci el konutlar ilk evlerini alacak olanlar için son yıllara kadar daha cazipti.

Ancak son yıllarda konut sektöründe yaşanan kriz nedeniyle ülkede her şeyde olduğu gibi konut fiyatlarında da tüm sınırlar ortadan kalktı. Bu yıl ortasına kadar konut fiyatları durduğu yerde müşterisi olmasa bile yükseldi. Bu yılın ortasından itibaren konut fiyatları biraz olsun gerilese de bu seferde özellikle kredi oranları dar ve orta gelirliler için bu konutları ulaşılmaz hale getirdi.

Sıfır konutta yaşanan sıkıntı kira fiyatlarına da yansıdı. Deprem bölgelerinden gelenler artan nüfus nedeniyle kiralık konuta ilgi artınca kira fiyatları da sürekli yükseldi. Bizler bir yere kadar yükselir sonrasında durur diye düşünüyorduk ama hala ev sahipleri zam taleplerine devam ediyorlar. Asgari ücrete yaklaşan ev kiraları karşısında çaresiziz. Bundan sonra artık barınma sorunu bizlerin ana sorunu haline geldi.

TOKİ yıllar önce Aksaray’da yaptığı proje ile kira fiyatlarına kadar birçok konuda etkili olmuştu. Cumhuriyet Mahallesi içerisinde yaptırılan konutlar sayesinde il genelinde konuta ilgi azalmış ve konut kiralarını yaklaşık 2 yıla yakın sabit tutmuştu. Sonrasında başlanılan 9 ve 10’uncu etap çalışmaları halen tamamlanamadı. Bununla beraber yüzlerce kişinin taşındığı Hamidiye projesi de devam ediyor. Bu projeler tamamlanırsa bine yakın konut boşalır. Bu durum konut kiralarını biraz olsun tutar. Bu süreçte Aksaray’da yeni ve büyük bir TOKİ projesi gerekiyor. Kiracılar olarak artık bizlerin TOKİ haricinde ev sahibi olma şansımız kalmadı.

İstiklal Mahallesinde çalışmalar sürüyor ama ne zaman teslim edilecek belli değil. Bu projede hak sahibi olanların ödeme koşulları da peşinatları da belli değil” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bu Kez Ucuz AtlatıldıÖnceki Haber

Bu Kez Ucuz Atlatıldı

Yasadışı Avcılığa Göz AçtırmıyorlarSonraki Haber

Yasadışı Avcılığa Göz Açtırmıyorlar

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar