Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Kira Savaşları 1 Temmuz’da Başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kira Savaşları 1 Temmuz’da Başlıyor
2 Yıldır devam eden konut kiralarındaki yüzde 25’lik artırım uygulamasının 1 Temmuzda sona erecek olması nedeniyle kiracılar ile konut sahipleri arasındaki sıkıntıyı büyütürken ev sahiplerinin kira artırımından önce tahliye talep etmeleri konut krizini artırıyor.

Ekonomik kriz ve artan nüfusa bağlı olarak konut ihtiyacının artması nedeniyle geçtiğimiz yıl aniden artan konut kiraları konusunda Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan’ın kiracıların korunması için açıkladığı yüzde 25’lik kira artırımının bu yıl uygulanmayacağının açıklanması ile kiracılar ile ev sahipleri 1 Temmuz tarihini beklemeye başladılar.

Mevcut yasaya göre en fazla artışın TÜFE oranında yapılması gerektiğini savunan kiracılar ev sahipleriyle anlaşamadıklarını ve kira artırımından önce ev sahiplerinin tahliye talep etmeleri karşısında sıkıntıya düştüklerini belirterek yaptıkları açıklamalarda; “Son 2 yıldır ev sahipleriyle yüzde 25’lik kira artırımı konusunda anlaşamıyorduk. Bu süreçte birçok kiracı arkadaşımız belirlenen oranın üzerinde zam yapmalarına karşılık ev sahiplerini bir türlü memnun edemediler. Bizler bu sene de bu sürenin uzatılmasını bekliyorduk. Ama 1 Temmuz tarihine günler kalmasına rağmen bir açıklama yapılmadı.

Şimdi artırım zamanı diye düşünürken ev sahipleri evleri boşaltmamızı istiyorlar. TÜFE oranına göre artış yapmak istememize rağmen evlerinin piyasa değerini vermemizi yoksa da tahliye etmemizi istiyorlar. Aksaray’da konut fiyatlarındaki artış devam ediyor. Ortalama bir ev fiyatı 10 bin lirayı buldu. TOKİ bölgesindeki evler bile 5 ile 7 bin aralığında kiraya veriliyor. Bu şartlarda nasıl ev buluruz bilmiyoruz. Bu konuda Devlet büyüklerimizin desteğine ihtiyacımız var” derken konutlarını kiraya veren ev sahipleri de yaptıkları açıklamalarda; “Bizler yüzde 25’lik artırım söylemi nedeniyle evlerimizi enflasyon oranlarının çok altında kiraya vermek zorunda kaldık. Asgari ücrete yıl içerisinde yüzde 100 zam yapılırken 2 bin liraya oturan kiracı 2 bin 500 liradan fazla vermeyeceğini mahkeme yolunun açık olduğunu söyleyerek rest çekti. Ülke gerçekleri ortadayken iki sene boyunca bazı kiracılarımız ile anlaştık. Bazılarıyla ise anlaşamadık. İyi niyetli olan kiracılar yüzde 25’in az olduğunu söylerken orta yolu bulduk. Diğerleri ise yüzde 25 de diretti ve şu anda Aksaray’da 10 bin liradan aşağı verilmeyecek evlerde 3 bin liraya oturan kiracılar var. Bizler 1 Temmuzdan sonra sıkıtı yaşadığımız kiracıları evlerimizde oturtmak istemiyoruz. Malımızın ortağı değiller. Ekonomik krizi bahane ettiler ama bizlerde o evlerden aldığımız kiralar ile ihtiyaçlarımızı karşılıyorduk. Bu süreçte bizler duymazdan geldiler, mahkeme yolunu gösterdiler. Şimdi aynı kiracılar gelmiş “1 Temmuz’da Cumhurbaşkanı süreyi uzatacakmış artırım yüzde 25 olsun” diyorlar. Yüzde 25’i de TÜFE oranını da kabul etmiyoruz” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Kalan Su Kaynakları da KuruyorÖnceki Haber

Kalan Su Kaynakları da Kuruyor

Köy ve Kasaba Yollarında Tedbirsizlik Faciaya Davetiye ÇıkartıyorSonraki Haber

Köy ve Kasaba Yollarında Tedbirsizlik Fa...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar