Aksaray genelindeki kasaplar yaklaşan kurban bayramı öncesinde denetim yapan ekiplere sokak aralarında sağlıksız koşullarda çekilen kıymalar konusunda çağrıda bulundu.
Yaklaşan kurban bayramı öncesi kesimhane ve kasap dükkanlarında hazırlıklar devam ederken il genelinde et ve et ürünleri satan işletmeler sokak aralarında sağlıksız koşullarda çekinle kıymalar konusunda denetimlerin arttırılmasını istediler. Her sene kurban bayramı süresince kıyma makinesi olan herkesin hiçbir denetime tabi tutulmadan toz,toprak içerisinde sağlıksız koşullarda kıyma çektiğini belirten kasaplar kendilerini denetleyenlerin bu kişilere göz yumduğunu belirterek yaptıkları açıklamalarda; “Her sene olduğu gibi bir kurban bayramı haftasına daha giriyoruz. Kurban bayramı için hazırlıklarımızı tamamladık. Ancak her sene olduğu gibi yetkililere bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Bizler dükkan açıp,işçi çalıştırıp, vergilerimizi öderken birileri özellikle kurban bayramlarında pislik içerisinde2 günlüğüne kasaplığa özeniyor. Toz,toprak ve pislik içerisinde kıyma çekme hatta sucuk basma işi bili yapıyorlar. Yaz günü olması nedeniyle etler çok çabuk bulabilir. Uygun koşullar sağlanmadığı taktirde birisinin etindeki bakteri diğerinin etine bulaşabilir. Makinelerin günlük temizlenmesi gerekirken u kişiler bayramdan bayrama kullandıkları makineler ile halkın sağlığı ile oynamaya devam ediyorlar. Her sene olduğu gibi denetim çağrısı yapıyoruz ama bizleri denetleyenler bu sokak aralarındaki kıyma makinelerini görmelerine karşılık görmezden geliyorlar. Her seneki gibi herkes 2 günlüğüne kasap olmaya çalışıyor. Lütfen bu sene bari bizlerle beraber onları da görün” dediler.
Yorum Yazın