sabancı
Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Kafeler Caddesi Kahvehaneler Caddesi Olma Yolunda

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kafeler Caddesi Kahvehaneler Caddesi Olma Yolunda
Aksaray’ın en kalabalık alanlarından olan ve halk arasında kafeler caddesi olarak adlandırılan Ebulfez Elçibey caddesinde kafelerin bir, bir kahvehane gibi çalışmaya başlaması tepkilere neden olmaya başladı.

Aksaray’ın en kalabalık eğlence ve dinlenme alanlarından birisi olan Ebulfez Elçibey caddesinde yakın zamana kadar peş peşe açılan kafeler bir, bir kahvehane kültürü ile konsept değiştirmeye başladılar. Kafe veya restoran olarak açılan işletmeler yüksek kira giderleri ve müşteri azalması nedeniyle tek tek okey salonu olma yolunu seçerken ruhsatları ve denetimleri konusunda başta ara sokaklardaki kahvehane esnafları ile bazı vatandaşların tepkilerine neden olmaya başladı.

Kafeler caddesinin sadece trafik olarak değil diğer konularda da daha sıkı denetlenmesi gerektiğini belirten vatandaşlar; “Aksaray’ın en nezih yerlerinden olan kafeler caddesinde son dönemde çok hızlı bir değişim var. Restoran ve kafelerin içerisinde okey takımı koymayan esnafların işletmeleri boş kalıyor. Bu nedenle işletmeler tek, tek okey salonu olarak değişmeye başladı. Ruhsatlarında ne yazıyor bunu bilmiyoruz ancak bu kafelerin hepsinde yasak olmasına rağmen tütün ürünleri kullanılırken ara sokaklardaki kahvehaneler sıklıkla denetleniyor. Kahvehanelerde değişik dönemlerde yapılan sıkı denetimler kafeler caddesindeki kahvehanelerde kafe oldukları için yapılabiliyor mu bunu merak ediyoruz. Şu anda kafeler caddesi başta olmak üzere birçok işletme çok hızlı bir şekilde kahvehaneye dönüşüyor ve yakın zamanda kafeler caddesinin ismi kahvehaneler caddesi olarak değişecek. Bizlerin kimsenin işiyle bir ilgisi yok ancak kahvehanelere uygulanan sıkı denetimler bu cadde üzerindeki işletmelere de yapılsın” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Jandarma Uyuşturucu Mücadelesini SürdürüyorÖnceki Haber

Jandarma Uyuşturucu Mücadelesini Sürdürü...

Aksaraylılar “Trafik Değil, Eğitim Sorunumuz Var”Sonraki Haber

Aksaraylılar “Trafik Değil, Eğitim Sorun...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar