Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

İsteyen, Aksaraylılar Yaptıran, Belediye Kıranlar, Belli Değil

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İsteyen, Aksaraylılar Yaptıran, Belediye Kıranlar, Belli Değil
Aksaray’da son dönemde artan park ve yeşil alanlar vatandaşların yeni yaşam alanı haline gelmeye başlarken park ve bahçelerde zarar gören malzeme ve kamelyalara zarar verenlerin tespit edilememesi ve kış ayı nedeniyle odun ihtiyacı olarak görülmesi Aksaraylıları çileden çıkarttı.

Aksaray genelinde son yıllarda Aksaray belediyesi Aksaraylıların talepleri doğrultusunda şehir genelindeki park ve yeşil alanların sayısını artırırken eskiden yapılan parklar ile yeşil alanları da yenileyerek halkın hizmetine sunuyor. Aksaray belediyesi tarafından yenilenen ve sıfırdan yapılan park ve bahçelerde meydana gelen tahribatlar ve sorumlularının bulunamaması belediye kadar Aksaraylıları da çileden çıkartmaya başladı. Kış ayının gelmesi ile özellikle kamelyaların ve diğer zemin malzemelerinin yakacak olarak kullanılması yeşil alanlardaki tahribatın boyutunu gözler önüne sererken Kılıçaslan parkı ikinci etaptaki kamelyaların çok büyük bölümündeki ahşap bölümlerin kırılmasına tepki gösteren vatandaşlar “Yapılsa dert, yapılmasa dert” diyerek yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray son dönemde yeşil alan, park ve bahçe varlığını çok artırdı. Aksaray’da herkes mahalle ve sokağına yeni yeşil alanlar istemeye başladı. Bahar ve yaz aylarında halkın en masrafsız şekilde sosyalleşeceği ve vakit geçireceği alan sayısı halkın talebi ile artırıldı.

Aksaray belediyesi bu konuda çok büyük yatırımlara imza atarak Aksaraylıların taleplerini de fazlasıyla karşıladı. Her sene olduğu gibi bu senede evlerine girmek istemeyen gençlerde artık akşam ve gece saatlerinde bu alanlarda toplanmaya başladılar. Aynı mahalle ve sokağın gençleri bu alanlarda üşüdükleri zaman ateş yakarak parklara büyük zararlar veriyorlar. Çocuk parklarının zeminindeki yumuşak malzemeler çoğu zaman bu kişiler tarafından yakacak olarak kullanılırken Kılıçaslan parkındaki kamelyaların durumu da ortada. İkinci etaptaki pek çok kamelyanın büyük kısmı tahrip edilmiş. Bazılarının neredeyse yarısına yakını ortada yok. Buradan kırılan malzemeler mangallar için yakacak malzemesi olarak kullanılıyor diye düşünüyoruz. Bu yerler Aksaray belediyesi tarafından bu şehirde yaşayan her bir bireyin hizmet bedellerinden yaptırılıyor. Sadece belediye değil, her birimiz bu alanların gözetmeni olmalıyız. Bir işin yapılmasından daha çok korunması ve uzun süre kullanılması önemli. Emniyet güçlerinden de artık bu alanlarda gruplar halinde bekleyen gençlerin akşam ve gece saatlerinde uzaklaştırılmasını istiyoruz” dediler. (Haber: E.BUDAK)

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kural İhlalleri ve Karıştıkları Kazalar Dikkatleri Üzerlerine TopladıÖnceki Haber

Kural İhlalleri ve Karıştıkları Kazalar...

Motosikletle yayaya çarpıp düştü: 2 yaralıSonraki Haber

Motosikletle yayaya çarpıp düştü: 2 yara...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar