Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

İHH 66 Ülkedeki İhtiyaç Sahiplerine Kurban Eti Ulaştırdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İHH 66 Ülkedeki İhtiyaç Sahiplerine Kurban Eti Ulaştırdı
İHH İnsani Yardım Vakfı, vekâletini aldığı 102 bin 266 hisselik kurbanı 4 kıta ve Türkiye dâhil 66 ülkede ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Vakıf ayrıca, 16 ülkede 42 bin 275 yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa da bayramlık elbise hediye etti.

Türkiye’nin önemli yardım kuruluşlarından birisi olan ve her türlü sosyal sorumluluk projelerinde yer alan İHH insani yardım vakfı geride bıraktığımız kurban bayramında da ihtiyaç sahiplerini unutmadı. Türkiye başta olmak üzere toplamda 66 ülkede ihtiyaç sahiplerini tespit eden İHH kurduğu gönüllü yardımseverler ve hayırseverler arasında köprü vazifesi yaparak binlerce insana kurban eti ve çeşitli ihtiyaç maddelerini ulaştırdı. Yapılan çalışmalar konusunda bilgi veren Aksaray İHH insani yardım vakfı başkanı Şenol Korkmaz çalışmalar hakkında yaptığı yazılı açıklamada; “İHH İnsani Yardım Vakfı, bu yıl Türkiye dâhil 66 ülkede kurban çalışmalarında bulundu. Vakıf, vekaletini aldığı 102 bin 266 hisselik kurbanı 4 kıtada ihtiyaç sahiplerine dağıttı.

Bu sene Kurban Bayramı’nda Filistin ve Gazze’ye yönelik çalışmalarına daha da ağırlık veren İHH, bölgeye ulaştırılmak üzere vekâletini aldığı 43 bin 615 hisselik kurban kesti. Apertheid rejimi İsrail’in işgal ve katliamları sebebiyle oluşan zor şartlardan dolayı büyük bölümü Filistin dışında kesilen kurbanların bir kısmı konservelenerek bir kısmı ise dondurulmuş olarak Gazze’ye ulaştırılacak. Gazze’de planlanan dağıtımlarla birlikte vakıf, 2024 yılı Kurban Bayramı çalışmaları kapsamında 4 milyonu aşkın kişiye kurban eti ulaştırmış olacak, dedi

42 bin 275 çocuk bayramlıkla sevindi” derken, açıklamasının devamında; “Vakıf olarak, 16 ülkedeki 42 bin 275 yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa da bayramlık elbiseler hediye ettik, mutluluklarına vesile olduk. Bayramlık elbise dağıtımı yapılan ülkeler şu şekilde: Türkiye, Afganistan, Arakan, Bangladeş, Burkina Faso, Irak, İran, Karadağ, Kırgızistan, Kosova, Lübnan, Sudan, Suriye, Tayland, Tunus, ve Yemen” olduğunu açıkladı.

Korkmaz “Türkiye’de de Kurbanlıklar Kesildi, Bayramlıklar Dağıtıldı”

Türkiye’de yapılan çalışmalar hakkında da açıklama yapan İHH Aksaray başkanı Korkmaz; “Türkiye’de de deprem bölgeleri ağırlıklı olmak üzere kurban çalışmalarında bulunduk. Vakıf tarafından Türkiye’de, 2 bin 845 hisselik kurban kesildi, 13 bin 242 yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa ise bayramlıklar hediye ettik.

Aksaraylı gönüllülerimiz ve hayırseverlerimiz tarafından bağışlanan 300 adet kurban hissesini belirttikleri ülkelerde kesilerek dağıtılmıştır.

Aksaray Merkez ve İlçeler olarak, önceden tespiti yapılan ihtiyaç sahiplerine 450 adet pay dağıtımı yapılmıştır. Ayrıca 8 adet canlı kurban, kurban kesmeyen ailelere ulaştırılmış, bayramı vesilesi ile yetim ve ihtiyaç sahibi Aksaraylı 115 çocuğumuza bayramlık alınmıştır” dedi.

İşte Kurban Bağışlarının Ulaştırıldığın Ülkeler

Türkiye başta olmak üzere İHH’nın kurban kestirdiği ülkeler ise şu şekilde sıralandı; Arnavutluk, Bosna Hersek, Kosova, Kuzey Makedonya, Karadağ, Sırbistan, Romanya, İspanya, Macaristan, Arjantin, Kolombiya, Burkina Faso, Çad, Fildişi Sahili, Gana, Gine, Mali, Moritanya, Nijer, Nijerya, Sierra Leone, Togo, Benin, Senegal, Burundi, Etiyopya, Malavi, Sudan, Somali, Tanzanya, Kenya, Zimbabve, Uganda, Güney Afrika, Cibuti, Bangladeş, Myanmar, Pakistan, Tayland, Nepal, Sri Lanka, Bangsamoro, Vietnam, Kamboçya, Hindistan, İran, Filistin, Ürdün, Lübnan, Yemen, Irak, Tunus, Fas, Afganistan, Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan, Özbekistan, Rusya, Ukrayna, Tacikistan,  Kuzey Kıbrıs ve Suriye. (Basın bülteni)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mutluluklarının Adı Koruyucu Aileliğini Üstlendikleri "Yusuf" ve "Çınar" OlduÖnceki Haber

Mutluluklarının Adı Koruyucu Aileliğini...

Dönüşüm Alanında Çalışmalar Sorunsuz Devam EdiyorSonraki Haber

Dönüşüm Alanında Çalışmalar Sorunsuz Dev...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar