Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Herkes Kapısının Önüne 1 Tane İstiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Herkes Kapısının Önüne 1 Tane İstiyor
Trafik sorunun her geçen gün arttığı Aksaray’da son haftalarda rastgele vatandaşların talepleriyle birçok noktaya yerleştirilen hız tümsekleri sürücüleri çileden çıkartıyor.

yerleştirilen hız azaltmak için yerleştirilen tümsekler sürücülerin tepkilerine neden olmaya başladı. Son haftalarda birçok cadde ve sokak üzerinde okul veya cami gibi ibadethane olmamasına rağmen yerleştirilen hız tümseklerinin kaldırılmasını isteyen sürücüler “Ya bunları kaldırın ya da yolları trafiğe kapatarak sorunu tamamen çözün” diyerek yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray’da trafik ve trafik sorunu dendiğinde motoru ve 4 tekerleği olan araçlardan başka kimsenin aklına bir şey gelmiyor. Kaldırımlar olmasına rağmen yolda gezenlere kimse dur demezken tüm cezalar da yaptırımlar da araçlara ve sürücülere uygulanıyor.

Son haftalarda şehrin her yerinde mantar gibi türeyen hız tümsekleri yerleştirilmeye başlandı. Bu tümsekler geçmişte okul, cami gibi yerlerin yakınlarına yerleştirilip o bölgelerde hızın azaltılmasını ve yaşlılar ve çocuklara zarar gelmemesini sağlıyordu. Son günlerde nedeni belli olmayan şekilde şehrin dört bir yanı hız tümsekleriyle sarılmaya başlandı. Kurtuluş caddesi üzerindeki her AVM yakınına bir tümsek yerleştirilmeye başlandı. Şehirde birçok zincir market ve yerel market var, bunların hepsinin önüne yerleştirelim. Bununla beraber müstakil evlerde veya kenar mahallelerdeki çocukları aileleri yol ortasında oynattığı için bu yolları da tamamen trafiğe kapatıp bu sorunu artık kökten çözelim. Bu tümsekler hiçbir hesap yapılmadan yerleştiriliyor. İşaretlemeler yapılmadığı veya düzensiz yapıldığı için araçlara büyük zararlar veriyor. Buna kim ya da kimler karar veriyor bilmiyoruz ama artık bir tane yöneticinin bu tümsekleri yerleştirenlerle beraber şehirdeki gelişigüzel yerleştirilen tümseklerin hesabını sormasını istiyoruz. Artık yakını olan hereksin kapısının önüne talebi durumunda bu tümsekleri yerleştirebildiğini düşünmeye başladık. Eskiden bu tümsekler konusunda bir kriter vardı artık AVM’ler için de hız tümseği yerleştirilmeye başlandı. Bu kadar tümseğin olduğu yerde trafik sorunu daha da artar. Trafik sorununun çözümü beklenirken bu sorun daha artarken ambulans, itfaiye veya diğer acil müdahale araçları bu yollarda nasıl hareket edecek?” dediler. (Haber: E,BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kaygan Zemin Kazaya Davetiye Çıkardı!Önceki Haber

Kaygan Zemin Kazaya Davetiye Çıkardı!

TOKİ Talihlileri Muhatap BulamıyorSonraki Haber

TOKİ Talihlileri Muhatap Bulamıyor

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar