Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Herkes Evinin Kapısına Bir Tane İstiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Herkes Evinin Kapısına Bir Tane İstiyor
Ulaşım sorununun büyüdüğü Aksaray’da şehrin her yeri kasislerle donatılırken Aksaraylılar sayının daha da artırılmasını isterken sürücüler ise duruma tepkili.

Son bir yıl içerisinde halkın isteği ile şehrin birçok noktasına yerleştirilen kasisler nedeniyle trafik akışı bazı noktalarda durma noktasına gelirken geçmişte cami ve okul önlerine yerleştirilen kasislerin son dönemde zincir marketler başta olmak üzere birçok noktaya yerleştirilmesi araç sürücülerinin büyük tepkisine neden olurken Aksaraylıların hala yeni kasis talepleri olduğu ortaya çıktı. Özellikle müstakil evler ile bazı apartmanların bulunduğu yerlerde çocuklarının yolda oynamasını bahane eden bazı vatandaşların kasis taleplerini yineledikleri öğrenilirken sürücüler ise kasislerin standartları ve gelişigüzel şekilde istenilen her noktaya yerleştirilmesinden vazgeçilmesi gerektiğini söylediler.

Cami, okul önleri ve çocuk parklarında yerleştirilen kasisler konusunda itirazlarının olmadığını ifade eden sürücüler açıklamalarında; “Aksaray son bir yıl içerisinde kasisler şehri haline geldi. Birileri ya çok yüklü miktarda kasis malzemesi aldı ya da trafiğin artık tamamen durması isteniyor. Bir kurtuluş caddesinin 200 metrelik alanında sadece zincir market ve diğer marketler için 3 tane kasis konmuş. Hala da değişik yerlere kasisler eklenmeye devam ediliyor. Camilerin önü, okulların önünü ve çocuk parklarını kabul ederiz ama bu bakkal dükkânlarının önüne kadar yerleştirilen kasisler konusunda bir kişi çıkıp işin mantığını açıklamalı. Aksaray’ın bir şehir olduğunu düşünüyoruz. Canı isteyen istediği yere kasis çaktırıyor. Ana yola kasis yapıp tali yoldan çıkışı serbest bırakan bir mantık ile şehir trafiğine yön veriliyor. Bu durumdan vazgeçilmeli. Ve ibadethane, okul ve çocuk parkları dışındaki alanlara kasisler belli standartlarda yapılmalı. Şu anda şehrin pek çok yerine çakılan kasisler standartlara uygun değil. Durma noktasında geçilse bile bir süre sonra araçların süspansiyon sistemleri bozuluyor. Bir yetkili de çıkıp kasis isteyenlere çocukların yolun ortasında ne işi var? Diye sormuyor. Artık yapılan bazı işler şehir mantığı ile olup olmayacak duruma göre yapılmalı. Birileri istiyor diye günde yüzlerce aracın geçtiği yollar kullanılmaz hale getirilmez” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 2
    KIZGIN
Park ve Bahçeler Bunaltıcı Havalarda Halkın Tek Adresi OlduÖnceki Haber

Park ve Bahçeler Bunaltıcı Havalarda Hal...

“Aksaray Felakete Ne Kadar Hazır?”Sonraki Haber

“Aksaray Felakete Ne Kadar Hazır?”

Haber Yorumları

  • Marius26-06-2024 10:48

    Neden EDS yapılmıyor? Bakın bakalım o zaman sürat yapabilecekler mi?

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar