Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Her İsteyen Sanal İlan Veremeyecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Her İsteyen Sanal İlan Veremeyecek
Ticaret Bakanlığı tarafından alınan ve ikinci el otomobil ile konut satışı ile kiralaması konusundaki ilanlar için yeni dönem 1 Kasım tarihi itibariyle başladı. Bu tarihten sonra spekülatif fiyat oluşturmaya çalışanlara 10 bin ile 100 bin lira arasında cezai işlem uygulanacak.

Son dönemde artan spekülatif fiyatların önüne geçmek için hazırlıklarını tamamlayan Gümrük ve Ticaret bakanlığı piyasayı kontrol altına almak ve spekülatif fiyat oluşumunun önüne geçmek için internet sitelerindeki fiyatları mercek altına aldı. Bakanlığın aldığı karar 1 Kasım  (Dün) itibariyle uygulanmaya başlarken yeni düzenleme ile internet satış siteleri ilanı veren kişilerin kimlik doğrulamasını yapmak zorunda kalacak. Bu doğrulama olmaksızın satışa konulan ilandan sorumlu tutulurken cezai işlemlerle karşı karşıya kalacak. İlandan araç veya konut satmak isteyen ve kiraya vermeye çalışanların kimlik doğrulamaları ve istenecek olan fiyatlar da bakanlık tarafından takip edilecek. Tapu müdürlükleri veya noterliklerle koordineli bir sistem kurulduğundan fiyat farklılıkları da bu sayede denetlenmiş ve vergi kaçaklarının da önüne geçilmiş olacak.

Düzenlemenin gerekli olduğunu ifade eden emlak sektörü temsilcileri açıklamalarında; “Son yıllarda sanal sitelerde anormal fiyatlar ile piyasa sürekli olarak birileri tarafından karıştırılıyordu. Bu sitelere ilan verenler eğer ticari işletme değilse uydurma kimlik bilgileri ile gerçek dışı ilanları satılık olarak siteye yükleyebiliyor ve tuhaf fiyatlarla insanlarında kafalarını karıştırıyordu. Bu düzen en fazla emlak sektörünü etkilendi, müşterilerimiz sanal sitelerdeki ilanları açarak ürünü çok pahalı bularak almaktan vazgeçti. Şimdi bu sayede artık bu isimler takip edilirken ilanlarda üçüncü kişiler tarafından verilemeyecek. Hayal ürünü fiyat karmaşası ortadan kalkacağından piyasada artık dolandırılma riski de kalmayacak. Bu uygulama ile tapu müdürlüklerinde düşük fiyat gösterme işi de son bulacak. Satışa konu yer tapu müdürlükleri tarafından da kontrol edileceğinden oradaki fiyatlar da belirleyici olacak. Bu kimlik doğrulamasını yapamayan kişilerin ilan verme dönemi son bulmuş olacak” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Asayiş 19 Suçluyu Daha YakaladıÖnceki Haber

Asayiş 19 Suçluyu Daha Yakaladı

İkinci El Otoya Bir Darbede İcra DepolarındanSonraki Haber

İkinci El Otoya Bir Darbede İcra Depolar...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar