Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Haziran Kira Artış Oranı Yüzde 62,51 Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Haziran Kira Artış Oranı Yüzde 62,51 Oldu
Kira artış oranları için belirleyici olan TÜFE oranı açıklandı. Buna göre kira artışlarında tavan artış oranı Haziran ayı itibariyle yüzde 62,51’e yükseldi.

Konut ve işyeri kira artışları için belirleyici olan TÜFE oranı Haziran ayı için yüzde 62,51 olarak açıklandı. Açıklanan TÜFE oranına göre işyerlerinde kira artışı Haziran dönemi için en fazla yüzde 62,51 oranında gerçekleşecek. 1 Temmuz 2024 tarihine kadar geçtiğimiz yıl açıklanan yüzde 25 sınırı olduğu için konutlarda son ay için yüzde 25 sınırı uygulanırken 1 Temmuz sonrasında ise TÜFE oranları kira artışı için belirleyici olacak.

İşyerleri için şu anda uygulanan TÜFE oranı konusunda konuşan esnaflar “Kim hangi kurala uyuyor ki dükkân sahipleri uysun” diyerek yaptıkları açıklamada; “Aksaray’da dükkân kiralarının çok büyük bölümü döviz kuru üstünden Kenar mahallelerde veya depo olabilecek dükkânları kiraya veren dükkân sahipleri de 2 sene sonrasında tam esnaf para kazanmaya başlamışken ya “çık” ya da “2 katı zam isterim” diyerek esnafın tepesine dikiliyor. Bu durumu Aksaray’da kimse inkâr edemez. TÜFE yüzde 62 olmuş. Buna Aksaray dışında uyan var mı? Bilmiyoruz ama Aksaray’da uyan yok. 2 Yıldır kiracıları korumak adında yüzde 25 sınırı getirildi ama bu süreçte esnafları korumak için bir adım atılmadı. Şimdi TÜFE deniyor. Zaten her sene yüzde 100’den fazla zam yapıyorlar. Dövizle dükkân verip döviz cinsinde artırım yapmaya bile başladılar” dediler.

Konutlarda kiracı olarak ikamet eden ve hala Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan kira artışı konusunda bir tavan fiyat bekleyen kiracılar ise; Son 2 yıldır uygulanan yüzde 25 sınırına uyulmasa bile çok fazla da zam yapılmadı. Bu sınır nedeniyle orta yolu bulmak zorunda kalan ev sahipleri şimdi 1 Temmuz’u beklemeye başladılar. 1 Temmuz sonrasında kira artışlarında bırakın yüzde 62’yi 162 bile iyi bir artırım olacak gibi görünüyor. Allah kiracıların sonunu hayır etsin. Zor ama çok zor günler bizleri bekliyor. Yüzde 25’in acısı ağır çıkacak” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 2
    KIZGIN
16 Yaşındaki Merve 3’üncü Kez BulunduÖnceki Haber

16 Yaşındaki Merve 3’üncü Kez Bulundu

Orta Anadolu’da Yatırım SavaşıSonraki Haber

Orta Anadolu’da Yatırım Savaşı

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar