Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Halk Mağazaların Poşet Tezgâhından Şikâyetçi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Halk Mağazaların Poşet Tezgâhından Şikâyetçi
Mağaza ve marketlerde yıllardır fiyatı değişmeyen ücretli poşet uygulamasını delmeye çalışan mağazaların uygulamaları konusunda şikâyetçi olan vatandaşlar ulusal mağaza şubelerinin bu konuda denetlenmesini istediler.

Çevre, Şehircilik Bakanlığınca 1 Ocak 2019 tarihinde mağazalar ile marketler tarafından verilen poşetlerin ücretli hale getirilmesinin üzerinden geçen 5,5 seneye rağmen fiyatların ilk günkü gibi kalması bazı ulusal mağazaları harekete geçirdi.

İlimizde de şubesi olan bazı mağazaların 25 kuruşluk poşetleri mağazalarına koymayarak alternatif poşet veya çantaları 2 ile 10 lira arasında müşterilerine dayattıklarını ifade eden vatandaşlar Aksaray’da özellikle ulusal bazda şubeleri bulunan ve AVM’lerde şubeleri olan mağazaların denetlenmesini istediler.

Bu konuda denetim yapılmaması nedeniyle müşterilerine bir poşeti 10 liraya satmaya başlayan mağazaların itirazlara rağmen ısrarlarına devam ettiklerini belirten vatandaşlar; “Mağaza ve marketlerde poşet ücretleri yıllardan beri 25 kuruştan fiyatlandırılıyor. Bu sene de fiyatlara zam gelmedi. Bu konuda yasaları çiğnemekte kararlı bazı mağazalar alışveriş yapan müşterilerine kendi yaptırdıkları hatta reklamları olan çanta ve poşetleri 10 liradan satmaya çalışıyorlar. Bu çantaları almak istemediğimizi söylediğimizde ise mağaza politikası deyip kendi bildiklerini okuyorlar. Bu konuda hükümet fiyat değişikliği yapmayınca mağazalar da bu şekilde bir çözüm üretmişler. Market poşetleri gibi 25 kuruşa satılsın istemiyoruz ama 1 liradan da yukarı çıkmamalı. Sonuçta bizlere özel bir hizmet vermiyorlar ve bizler bu çantaları alıyorsak üzerlerinde de kimsenin reklamını görmek istemiyoruz. Bize zorla satılan bir çantanın üzerinde kimsenin reklamını görmek istemiyoruz. Ayrıca bize bu bez çantalar 10 liraya satılıyorsa bunun bir de alternatifi olan uygun fiyatlı poşetinin olması gerekiyor” dediler.  (Haber: Elif BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Jandarma Bir Zehir Tacirini Daha YakaladıÖnceki Haber

Jandarma Bir Zehir Tacirini Daha Yakalad...

Aksaray TR 71’in En Çok Göç Veren İli OlduSonraki Haber

Aksaray TR 71’in En Çok Göç Veren İli Ol...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar