Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Güvenli Gıda İçin Sahadalar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Güvenli Gıda İçin Sahadalar
Kurban bayramı süresi boyunca güvenli gıdanın tüketicilere ulaşması için 7/24 sahada olan denetim ekipleri halk sağlığını tehdit edecek unsurları ortadan kaldırmaya devam ediyor.

Kurban bayramı süresi boyunca güvenli gıdanın tüketicilere ulaşması için 7/24 sahada olan denetim ekipleri halk sağlığını tehdit edecek unsurları ortadan kaldırmaya devam ediyor.

Özellikle bayram süresinde yaşanan gıda alışverişi yoğunluğunda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı denetim çalışmalarını arttıran Tarım ve Orman Bakanlığı denetleme ekipleri gıda işletmelerine göz açtırmıyor. Halk sağlığını tehdit edecek tüm unsurları ortadan kaldırmak için gece gündüz demeden sürdüren ekipler tüketicilerden gelen ihbarları da değerlendiriyor. Ülke genelinde gıda güvenliğini sağlamak amacıyla denetim başlatan bakanlık bayram süreci boyunca 56 bin denetim yapıldığını açıkladı. Vatandaşların sağlığını korumak ve güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla denetimlerini sürdüren ekipleri tüketicilerin de gıda güvenliğini sağlama noktasına dikkatli olması gerektiğini aktardı. Ülke genelinde 7 bin 500’den fazla denetmenin katılımıyla yapılan kontrol çalışmalarında tehdit içeren tüm faaliyetler ile ilgili işlem yapıldığı belirtildi. En iyi denetleyicinin vatandaşların kendisi olduğunun altını çizen ekipler gıda güvenliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalarının devam edeceğinin bilgisini verdi. Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne bağlı Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü personelleri de bayram öncesinde ve bayram süresince satışı artan ürünlerin denetimini yaparak işletmelerdeki gerekli kontrollerini sağladı. Gıda güvenliği ve halk sağlığı için denetim çalışmalarının önemli olduğuna dikkat çeken vatandaşlar “Kurban bayramı boyunca bakanlığımız başta olmak üzere tüm ekipleri gıda sektöründe faaliyet gösteren işletmelerde denetim gerçekleştir. Bayram hazırlığı dolayısıyla pek çok alanda alışveriş yaptık. Aldığımız ürünlerin güvenilir olup olmadığına çoğu zaman dikkat etmiyoruz. Ekiplerimiz bizlerin güvenli hizmet alabilmesi ve halk sağlığının korunması için gece gündüz demeden çalıştı. Gıda güvenliği konusunda bizlerin de dikkatli olması gerekiyor. Aldığımız ürünlerin menşeine, tüketim tarihlerine, ambalajlarına dikkat etmemiz gerekiyor. Karşılaştığımız olumsuzlukları da hemen yetkililere bildirmemiz gerekiyor ki toplumsak sorumluluklarımızı yerine getirmiş olalım. Gıda demek sağlık demek. Bu yüzden kendi sağlığımızı korumak adına gıda alanında faaliyet gösteren işletmelerden alışveriş yaparken dikkatli olmalıyız. Farkındalık sahibi bireyler olarak bilinçli tüketimi yaygınlaştırmalıyız. Bayram öncesinde ve bayram süresince denetim çalışmalarına katılan ve destek veren herkese teşekkür ediyoruz.” dediler. (Haber: S. OLGUN)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Trafik Canavarı Bayramda DurdurulamadıÖnceki Haber

Trafik Canavarı Bayramda Durdurulamadı

“Doğa Dostu” Tanıtımlara Ceza YağdıSonraki Haber

“Doğa Dostu” Tanıtımlara Ceza Yağdı

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar