Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Gönüllü AFAD Ekibi; “Bu İş Gönül İşi”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gönüllü AFAD Ekibi; “Bu İş Gönül İşi”
Aksaray’da gönüllü olarak AFAD ekiplerine destek veren gönüllü ekibi aldıkları eğitimler ve AFAD teknik personelleri ile uyumlu çalışmaları ile göz dolduruyor.

6 Şubat Tarihinde Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve dünyada ilk defa peş peşe oluşan iki depremin ardından bölgede yapılan çalışmalara destek verecek olan gönüllü AFAD personelleri Türkiye’nin değişik illerindeki AFAD merkezlerinde eğitilmeye devam edilirken gönüllülük sistemini bundan 15 sene önce hayata geçiren Aksaray’da gönüllüler ile teknik personellerin uyum içerisinde yaptıkları çalışma göz dolduruyor. Aksaray genelinde oluşabilecek felaket ve kazalara birlikte müdahale eden ekipler 6 Şubat tarihinde sorumlu bulundukları Elbistan ilçesindeki çalışmaları ile birçok bürokrat ve siyasinin dikkatlerini de çekti. Elbistan ilçesindeki çalışmalarını başarılı bir şekilde tamamlayarak Aksaray’a dönen ekipler yeni gönüllü eğitimi için çalışmalarını sürdürürken Aksaray’da son haftalarda peş peşe meydana gelen sel ve su baskını felaketlerine de birlikte müdahale ederek gönüllülük sisteminin önemini tüm kesimlere gösteriyorlar.

Eğitim süreci ve sonrası hakkında konuşan AFAD gönüllüleri “ Bu iş sadece gönül işi” diyerek yaptıkları açıklamalarda; “Bizler her birimiz gerek Aksaray gerekse başka yerlerde bir cana faydamız olsun diyerek AFAD sisteminden başvurumuzu yaptık. Aksaray’da AFAD yıllar öncesinde bu çalışmayı başlatmış ve profesyonel bir şekilde de uygulamış. Saha eğitimlerimizi tamamladık ve görev beklemeye başladık. Sonrasında meydana gelen depremler hepimizi derinden yaraladı. Kendimize verilen bölgelerde görevlerimizi en verimli şekilde yapmaya gayret ettik ve çalıştığımız alanlardan dua aldığımıza göre işimizi de başarılı yaptık. Son bir yıl içerisinde Aksaray’da gönüllü olarak destek olan ekipler teknisyenlerin bilgileri ile tecrübe kazandılar. Aksaray şu anda gönüllü sisteminde önemli bir noktaya geldi. Bizim buraya kayıt olurken hedefimizde insanlara destek olmak ve AFAD personellerine yardımcı olmak vardı. Bunu da sorunsuz yapıyoruz. Merkezdeki teknik ekiple abi kardeş gibi olduk. İl müdürümüzün destekleri ile Aksaray bu konuda örnek olacak seviyeye ulaştı” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Koçak “Pancarda Ton Başına 3 Bin Lira İstiyoruz”Önceki Haber

Koçak “Pancarda Ton Başına 3 Bin Lira İs...

Kış Ekmeği İşçiliği 500 Liraya ÇıktıSonraki Haber

Kış Ekmeği İşçiliği 500 Liraya Çıktı

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar