Ramazan bayramına bir haftadan az bir süre gıda işletmelerinde denetimlerde sıklaştırıldı.Aksaray il gıda, tarım ve hayvancılık müdürlüğüne bağlı ekipler il genelinde rutin olarak yaptıkları gıda denetimlerini sıklaştırdı. Özellikle hijyen ve halkın sağlığı ile oynayan kişileri tespit etmek için yapılan denetimler Ramazan bayramına bir hafta kala tespit edilen işletmeler üzerinde yoğunlaştırıldı. Özellikle pastane, fırın gibi işletmelerin denetimleri yapılırken imalathanelerdeki saklanan ürünler ve üretim süreci yakından inceleniyor.
Market ve diğer gıda ürünü satan iş yerlerinde de tarihi geçmiş ürünler ve gıda ürünlerinin saklama koşulları il genelinde çalışan ekipler tarafından dikkatlice takip ediliyor. Gün içerisinde anlık belirlenen adreslerde yapılan denetimlerde olumsuz bir durum ile karşılanılmazken ufak sorunlar olan iş yerleri eksikliklerini gidermeleri için uyarılarak daha sonrasında tekrar kontrolleri yapılıyor. Yapılan denetimler halk sağlığı için diyen ve denetimler esnasında iş yerlerinde olan vatandaşlarda denetimlerin sürekli olarak yapıldığını görmek mutluluk verici diyerek yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray’da gıda üreminde hijyen konusunda olumsuz bir durum bu güne kadar görmedik veya duymadık. Bunun en büyük nedenlerinin başında işlerini hakkıyla yapan Devlet görevlileri geliyor. Geçmişte tek kanallı dönemlerde ve doksanlı yıllarda televizyon ekranlarında neler gördük. Allah’a şükürler olsun Aksaray esnafının da bunlara tenezzül edeceğini düşünmek istemiyoruz. Elbette Ramazan ayının yaklaşmasıyla belli işletmeler üzerinde denetim yapılıyor. Bunlar da genel olarak fırın ve tatlı imal eden pastahaneler. Buradaki hijyen koşullarını bizler görmedik ama bu denetimlerden sonrasında açıksa güvenilir demektir. Yetkililerden bu denetimlerin daha sonrasında da devam ettirilmesini istiyoruz” dediler. (Haber: E.BUDAK)
Yorum Yazın