Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Fiyatı da Hak Sahipleri Belirsiz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fiyatı da Hak Sahipleri Belirsiz
İstiklal Mahallesinde yapımı yılan hikayesine dönen TOKİ 9’uncu etapta çalışmalar 4 yılın ardından başlarken hak sahiplerinin konut yerleri ve ödeme şartları ile teslim tarihi belirsizliğini koruyor.

Aksaray’ın yeni ve hızlı gelişen mahallelerinin başında gelen İstiklal Mahallesinde yapılacağı duyurulan başvuruları 2019 yılında ve kura çekimi 2020 yılında yapıldıktan sonra temel alanının kazılmasının ardından üstlenici firmanın projeden çekilmesiyle atıl şekilde kalan ve alandaki su birikintisinde bir çocuğun da hayatını kaybetmesi sonucunda gündeme gelen TOKİ’nin 9’uncu etap çalışması 9 aydır devam ederken binaların kaba çalışmalarında da sona geliniyor.

Yaklaşık 5 yıl önce çalışmaların başlaması gereken ve 1 yıl içerisinde teslim edileceği duyurulan alandaki kura çekimine rağmen hala hak sahiplerinin listesinin açıklanmaması ve bu hak sahiplerinin ödeme koşullarının belirlenmemesi inşaat çalışmalarını bekleyen ve burada hak sahibi olduklarını belirten vatandaşların tepkilerine neden oluyor.

Özellikle peşinat ödemesi konusunda bir bedel açıklanması ve hak sahiplerinin en azından bu bedeli hazırlaması için bir süre verilmesi gerektiğini belirten vatandaşlar 5 yıl içerisinde artan inşaat maliyetlerinin zararlarını da artırdığını belirterek yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray’da 2019 tarihinde başvurusunu yaptığımız ve 2020 bahar döneminde kura çekimi yapılan TOKİ İstiklal Mahallesindeki inşaat çalışmaları nihayet 4 sene sonra başladı. İlk olarak alanda çalışmaya başlayan müteahhit işi bırakıp gitti. Bu müteahhidin açtığı temel alanında bir çocuk boğularak hayatını kaybetti. Sonrasında Kahramanmaraş’taki depremlerden sonra bölgeye yılbaşında gelen firma çalışmalarına başladı. İnşaat alanındaki kaba çalışmaların neredeyse tamamı bitti. Şimdi binaların ince çalışmaları yapılacak ve sonrasında da hak sahiplerine teslim edilecek.  

Bizler 2020 yılındaki kurada ismi çıkan hak sahipleri olarak buranın hayali ile yaşıyoruz. Ev sahibi olup kendi evlerimizde oturmak için bu çalışmaların sona ermesini bekliyoruz ama nereye, ne kadar ödeme yapacağımızı da bilmiyoruz. Bundan 5 sene önceki inşaat maliyetleri ile bugün şartlarındaki maliyetler bir değil. Sürekli olarak fiyatlar arttı ve artmaya da devam ediyor. Bankaların vereceği kredi oranlarındaki faiz oranları da arttığından TOKİ’nin anlaşması da artacaktır. Bu süreçte geri inme yok. Sürekli artıyor. Bizler peşinat olarak ne kadar ödeyeceğimizi ve bu evlerin ne zaman bizlere teslim dileceğini bilmiyoruz. Artık birileri çıkıp bizlere desin ki; Sizler şu tarihte şu kadar ödeme yapacaksınız. Bu paralarınızı ayarlayın ve aylık ödemleriniz de şu kadar olacak desin. Bununla beraber kuradan çıkanlar hangi dairelere oturacak bunun da belirlenmesi gerekiyor. Bu belirsizlik bizlerin kafalarını karıştırmaya başlarken yeniden kura çekimi yapılacak şeklinde dedikodular da başladı. TOKİ yetkililerinden bir açıklama yapmalarını bekliyoruz” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Tek, Tek Oyun Salonu OluyorlarÖnceki Haber

Tek, Tek Oyun Salonu Oluyorlar

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar