Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Esnaflar Soruyor “Sorumlu Biz miyiz?”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esnaflar Soruyor “Sorumlu Biz miyiz?”
Aksaray’da ekonomik krizden en fazla etkilenenlerin başında gelen yerel esnaflar vatandaşların kendilerini fırsatçılıkla suçlamasında bıktıklarını söylerken denetimlerin de sadece kendi üzerlerinde yapılmasının bir anlam ifade etmediğini söylediler.

Aksaray’da işyeri açarak ticaret yapmaya çalışan ancak son yıllarda yaşanan kriz ortamı ve yüksek işletme giderleri karşısında sıkıntılı günler geçiren yerel esnaflar bu süreçte vatandaşla karşı karşıya gelmekten şikâyetçi. Özellikle müşterileri tarafından fırsatçılıkla suçlanma ve denetimlerin sadece kendileri üzerinde yapılmasından şikâyetçi olan esnaflar yaptıkları açıklamalarda; “Son dönemde pandemi ile birlikte sıkıntı büyüdü. Pandemi sonrası gelinen süreçte her sene bir önceki seneyi arar olduk. Sürekli olarak haberlerde fahiş fiyat artırımı veya fırsatçılık söylemi sonrası müşteriler sürekli olarak bizleri sorumlu tutuyor. Son satıcı biz olduğumuzdan gelen içini bize döküp gidiyor. Fırsatçılıkla suçlanan biziz ama dükkân kiralarını bile ödeyemeyen duruma gelen yine bizleriz. Sürekli olarak birileri tarafından denetleniyoruz. Kimi etiket yok diyor, kimi başka bir şey. Artık bizlerin dayanacak veya sabır edecek hali kalmadı. Durumumuz ortada. Alınan malların işletmelere kadar gelen yolculuğunu denetlemeyenler son satıcılara yüklenerek denetim yapmaya çalışıyorlar. Bu durum hiç samimi değil. Bizlerin girdilerini yani kar oranlarını denetleyenler giderlerimiz konusunda hiçbir soru sormuyor. Dükkânlara aylık 10 bin lira öderken birden nasıl 2 senede 70 bin liraya çıkartılmış bunu merak bile etmiyorlar. İşletme giderleri eskiden ciromuzun yüzde 25’ini götürüyorsa bugün yarısından fazlasını götürüyor. Bu durumun suçlusu bizler değiliz. Artık gerçekten sıkıldık. Malını mülkünü satarak faize koyan bir kişiyi bile istihdam etmeyen vergi ödemeyen kişiler bizlerden daha rahat ve suçlu değiller. Artık sabır kalmadı. Herkes ekonomik krizin faturasını bize kesmeye çalışıyor” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Koçak Talebini Yineledi “Bu Halkın Karnını Doyuran Çiftçilerimize Kulak VerinÖnceki Haber

Koçak Talebini Yineledi “Bu Halkın Karnı...

Gençlerin Gözü Avrupa ÜlkelerindeSonraki Haber

Gençlerin Gözü Avrupa Ülkelerinde

Haber Yorumları

  • Yasar15-06-2024 13:10

    1 ay önce aldığım halı 35 euro tutarken, 1 ay sonra aynı halıya 150 euro çeken esnafı nasıl açıklıycan. Tüm kelle diye, çeyrek kelle bile olmayan ve buna 600 tl çeken esnafa acıyalım mı?Kimse günahsız değil.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar