Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Ertürk “Vatan Sevgimizi Kimsenin Sorgulamaya Hakkı Yok”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ertürk “Vatan Sevgimizi Kimsenin Sorgulamaya Hakkı Yok”
CHP Parti Meclisi üyesi ve yurt içi örgütlenme koordinatörü Ali Abbas Ertürk yaklaşan seçimler öncesi yeniden başlayan PKK polemiği konusunda “Bizim vatan sevgimizi sorgulamaya kimsenin hakkı yok” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi yönetimi 10 Ocak çalışan gazeteciler günü dolayısıyla Aksaray’daki basın yayın organlarında çalışan gazetecilerle bir araya geldi. Düzenlenen programda konuşan CHP il başkanı Avukat Bilal Özdemir; “Gazeteciliğin çok zor olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Ülkemizde zor olduğu kadar şehrimizde de yerel basının zor şartlar altında çalışmalarını sürdürdüğünü görüyoruz. Gece gündüz demeden soğuk sıcak demeden bir haber peşinde koşmak ve bunu da sadece halkın haber alma hakkı için yapmak özveri isteyen, fedakârlık isteyen bir iş. Basın alanında çalışan herkesi bu vesile ile kutluyorum. Türkiye’de medya özgür değil, gazeteciler sansürleniyor, dilsizliğe mahkûm ediliyor, hapse atılıyor. Uluslararası sınır tanımayan gazeteciler örgütünün hazırladığı 2023 Dünya basın özgürlüğü endeksinde Türkiye geçen yıla göre 16 sıra gerileyerek 180 ülke arasında 165’inci sırada yer aldı. Türkiye Gazeteciler Sendikası tarafından hazırlanan raporda 15 gazeteci ve medya mensubunun gazetecilik faaliyetleri nedeniyle cezaevinde bulunduğu belirtildi. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Gazeteciler gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır’ görüşü doğrultusunda basının önündeki tüm engellerin, baskıların, sansürün ortadan kaldırıldığı; basının, siyasi iktidarın ve sermayenin etkisinden kurtulduğu tarafsız ve bağımsız basın dileğiyle 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutluyorum” dedi.

Özdemir’den sonra konuşan CHP parti meclisi üyesi ve yurt içi örgütlenme koordinatörü Ali Abbas Ertürk; “Son dönemde seçimlerle beraber yeniden terör algısı yürütülmeye çalışılıyor. Ucuz siyasetle bu süreçte geçiştirilmeye çalışılıyor. Cumhuriyet Halk Partisinin ülkemizde ve ülkemiz dışındaki tüm terör örgütleri konusunda tavrı nettir. Geçtiğimiz seçim sürecinde sadece PKK algısı üzerine propaganda yapıldı. Seçimlerden sonra terör suçlamaları bir anda kesilirken şimdi yaklaşan seçimler nedeniyle yeniden bir terör algısı oluşturulmaya çalışılıyor. Mecliste 12 şehidimiz için bildiri yani basit bir kınama yapılırken Cumhuriyet Halk Partisi de bu kınamanın yetersi olduğunu ve 12 Şehidimiz konusunda meclisin kapalı oturum ile toplanması gerektiğini ve bu olayda sorumluluk ve oluş şekilleriyle ilgili Milli Savunma Bakanının bilgi vermesini İstedik. Bunun sonunda mecliste yayınlanan ve sadece kınama özelliği taşıyan bildiriyi imzalamayarak Cumhuriyet Halk Partisi olarak kendi bildirimizi yayınladık. Bu bildiride Terör örgütünü lanetlememize rağmen ertesi günde neden terör örgütü dendi? PKK denmedi? Polemiği başlatılmaya çalışıldı. Bizler ülkemiz içerisindeki ve dışındaki tüm terör örgütlerine karşı tavrımızı net bir şekilde belirtiyoruz. Seçim yaklaşırken aniden PKK’nın yanında gösterilmeye çalışılıyoruz.

12 Şehit mecliste imzalanan bir kâğıt parçasındaki kınama metni ile kapatılmayacak kadar önemli bir mesele. 1 Gün arayla 12 şehit verdik. Bu 12 şehit söylendiği kadar kolay değil. 12 Eve sönmeyecek bir ateş düştü. Bu konuda sorumluluk sahibi olanların bilgilendirme yapmasını istedik. 3 Gün süreyle Milli yas ilan edilmesini istedik. Bu ülkede 36 Şehit verdiğimizde kameralar karşısında açıklamayı Hatay Valisine yaptırdılar. Terör konusunda ucuz siyaset dönemi bitti. Bizim CHP olarak terör örgütlerine karşı tavrımız 14 Mayıs öncesinde de şimdi de aynı” dedi.

“Hükümet Miting Değil Eylem Yapar”

Filistin’de yaşanan insanlık dramı ve soykırım konusunda da konuşan Ertürk; “Filistin konusunda uluslararası arenada gerekli girişimleri bizzat genel başkanımız son toplantıda yaptı. Bizler Filistin’de yaşanan sorunlarla ilgili partimiz olarak gerekli girişimleri yapıyoruz. Genel başkanımızın Filistin ziyareti ile ilgili bir hazırlığı var. Bu ziyarete milletvekilliği yapan diğer partili üyeler ile siyasi partilerinde destek vermesini bekliyoruz. Son dönemde Hükümet yani Devleti yöneten siyasi parti mitingler düzenliyor. Hükümetin görevi eylem yapmak. Mitingi muhalefet yaparak hem kamuoyunun hem de hükümetin dikkatini çeker. Ancak bizde öyle olmuyor. Hükümet miting düzenleyerek hükümetin dikkatini çekmeye çalışıyor” dedi. (Haber/Fotoğraf: Elif BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
İş Kazası: 1 YaralıÖnceki Haber

İş Kazası: 1 Yaralı

MHP Başkan Adayı İrfan Çıtak “Gözde Değil, Gönülde Olacağız”Sonraki Haber

MHP Başkan Adayı İrfan Çıtak “Gözde Deği...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar