Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

En Ucuzu 3 Bin 500 Lira

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
En Ucuzu 3 Bin 500 Lira
Kış aylarında evlerine veya işyerlerine soba kuracak olan vatandaşlar soba yenilemek isterse 3 bin 500 lira ile 11 bin lira arasında tercih yapmak zorunda kalacaklar.

Yaz ayının sonlarına gelinirken vatandaşların kış hazırlıkları da devam ediyor. Kış ayları için ilk hazırlık olan ısınma sorunu için Aksaray merkezde az da olsa kullanılan sobalar da imalatçıların işyerlerinde müşterilerini beklemeye başladı.

İl merkezinde soba imalat ve satışı yapan işyerlerinde soba fiyatlarını araştıran vatandaşlar ilk tercihlerinin fırınlı kuzine soba olduğunu belirterek yaptıkları açıklamalarda; “Yaz ayı bitiyor ve kış için hazırlıklar da sürüyor. Kış ayı için ilk hazırlığımız ısınma giderleri. Aksaray’ın merkezinde olmasa da kenar mahalleler ile köylerde hala ihtiyaç duyulan sobalarında bir ömrü var. Bizim sobalarda ömürlerini doldurmak üzere. Bu nedenle soba almak için geldik. Tercihimiz fırınlı sobadan yana. Fırınlı soba sayesinde tüp giderleri de kış döneminde yarı yarıya düşüyor. Fırınında çörek ve diğer yemeklerimizi yapabiliyoruz.

Beğendiğimiz soba fiyatları yüksek gibi görünse de gıda fiyatlarına baktığımızda uzun yıllar kullanacağımız soba için 3 bin 500 lira da çok fazla bir bedel değil. Eskiden beri soba şans işi kör çıkarsa çöpe gider diye. Bu nedenle iyisini almak istiyoruz ama bütçemizde daha çok en ucuzuna yönlendiriyor.

İhtiyaç sadece soba ile bitmiyor. Bunun değişecek boruları, kovası ve kış ayı içerisinde yenilenmesi gereken kovaları da oluyor. Ancak başka da çaremiz yok. Aksaray imalatı olan yıllardır bildiğimiz esnaflarımızdan ihtiyaçlarımızı gideriyoruz. Keşke daha ucuz olsa ama ülkedeki ürünlerin fiyatları da ortada” derken soba satışı yapan esnaflar da açıklamalarında; “Yaz ayı boyunca dükkanlarımızda kendi imalatımız olan mangal, semaver ve bu ürünlerin yan ürünlerini sattık. Allah’a şükürler olsun yaz dönemi bereketli geçti. Kendi üretimimiz olan sobaları da mevsime yetiştirmek için uzun süredir çalışıyoruz. İşimiz oldubittiye gelecek bir iş değil. Kullandığımız malzemeden işçiliğe kadar önemli bir imalat süreci geçiyor. Hatalı çıkan ürün bizlere de, bizlerin ürün sattığı hemşerilerimize de sıkıntı oluyor. Sonuç olarak bu insanlar kış döneminde ısınmak için temel ihtiyaçları olan soba almak için geliyor. Fiyatlara gelince en fazla sorulan ürün olan fırınlı kuzineler 3 bin 500 ile 11 bin lira aralığında satılıyor. En ucuz soba 3 bin 500 lira en pahalısı da 11 bin lira.

Soba imalatı yapıyoruz ama isteğe göre de daha değişik sobalar da üretip satabiliyoruz. Bu sobaların maliyetleri elbette daha farklı. Geçmişe göre doğalgazla beraber merkezdeki müşteri potansiyelimizin çok büyük bir bölümünü kaybettik. Köyler ile diğer doğalgaz olmayan bölgelerdeki hemşerilerimize satış yaparken son dönemde kış bahçeleri veya bağ evleri için de soba satmaya başladık. İşlerimizden memnunuz” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İkinci El Araç Satımında Yeni Dönem Ödemeler Noter Huzurunda YapılacakÖnceki Haber

İkinci El Araç Satımında Yeni Dönem Ödem...

Üretim Alanlarını Yerinde İnceliyorlarSonraki Haber

Üretim Alanlarını Yerinde İnceliyorlar

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar