Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Emniyetin Eylül Karnesi Göz Doldurdu Bir Ayda 62 Tutuklama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Emniyetin Eylül Karnesi Göz Doldurdu Bir Ayda 62 Tutuklama
Şehrin asayiş ortamının sağlanması için gece gündüz demeden suçlulara yönelik başarılı çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü’nün bir aylık faaliyet raporu göz doldurdu. Emniyet ekiplerince eylül ayı içerisinde yapılan uygulama ve operasyonlarda çeşitli suçlardan aranan 62 şüpheli tutuklandı.

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü vatandaşların huzur ve güven ortamının sağlanabilmesi ve şehir genelinde asayiş ortamının korunabilmesi amacıyla Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla uygulama ve operasyon başlattı. İl genelinde gerçekleşen asayiş olaylarının aydınlatılması için düğmeye basan Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri eylül ayında yaptığı uygulama ve operasyonlarda bin 209 olaya karıştığı tespit edilen 2 bin 303 şüpheli hakkında adli işlem başlatmıştı. Adli işlemlerin ardından terör örgütü üyeliği, gasp, hırsızlık, uyuşturucu ticareti, göçmen kaçakçılığı gibi suçlara karıştığı belirlenen 29 şüpheli sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayrıca bir aylık süreçte 17 bin 229 şahsın UYAP sorgusu yapılarak yakalama kararı bulunan 92 firari şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden 33’ü sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Trafik Canavarlarına Geçit Verilmedi

Asayiş olaylarının yanı sıra şehrin trafik güvenliği için de aralıksız olarak çalışan İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri trafik canavarlarına göz açtırmadı. Trafik ekipleri Aksaray genelinde trafik güvenliğini sağlamak, kazaları en aza indirmek ve kural ihlallerini ortadan kaldırmak amacıyla denetim gerçekleştirdi. Eylül ayında yapılan denetimlerde toplam 38 bin 680 araç ve sürücü kontrol edilirken kusurlu görülen 8 bin 129 araç ve sürücüsüne ilgili maddelerden para cezası uygulandı. Ayrıca sorumluluk bölgelerinde kusurlu bulunan 113 araç trafikten men edildi ve kural ihlali yapan 43 sürücünün belgesine geçici olarak el konuldu.

Aksaray’ın emniyet karnesinde başarılı çalışmalara imza atan Aksaray İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, “Desteği, duası ve sevgisi ile daima yanımızda olan vatandaşlarımızın güven ve huzuru için suç ve suçluyla mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir” dedi. (Haber: S. OLGUN)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Miniklere Hayvan Sevgisi AşıladılarÖnceki Haber

Miniklere Hayvan Sevgisi Aşıladılar

Gasp ve Hırsızlıktan Aranan Bir Kişi YakalandıSonraki Haber

Gasp ve Hırsızlıktan Aranan Bir Kişi Yak...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar