Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Emniyet ve Jandarma Teyakkuzda

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Emniyet ve Jandarma Teyakkuzda
Okulların açılmasıyla birlikte il genelindeki okul çevreleri polis ve jandarma ekipleri tarafından sıkı şekilde kontrol altına alınırken okul yolundaki araçlar da sıkı şekilde kontrol ediliyor.

Yeni eğitim ve öğretim sezonunun başlamasıyla ortaokul ve liselerde yaşanabilecek asayiş sorunu polis ve jandarma ekiplerince sıkı şekilde kontrol edilirken okullara giden öğrencilerin daha güvenli ulaşım sağlamaları için okul giriş ve çıkış saatlerinde trafik denetimleri de sıklaştırıldı.

İl merkezine köy ve kasabalardan taşımalı olarak getirilen öğrencileri taşıyan servis araçları evrak ve sürücüleri açısında jandarma ekiplerinin kontrolüne girerken merkezde de okul çevrelerindeki yaya geçitleri başta olmak üzere trafik yoğunluğunun arttığı noktalar sanah erken saatlerde trafik polislerince sıkı şekilde kontrol edilmeye başlandı.

Okulun ilk günü olması nedeniyle okullara çocuklarını getiren veliler de denetimlerin çok sıkı olmasının kendileri açısından güven verici olduğunu söyleyerek yaptıkları açıklamalarda; “Bu senede geçen sene olduğu gibi emniyetimiz bir aksaklık yaşanmaması için kalabalık noktalarda kontrolü ele almış. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Merkeze yakın noktalarda özellikle de trafik sıkıntısı olabilecek yerlere yakın yerlerde de okul önlerindeki yolları açık tutmaya çalışan polis ekipleri birçok veliyi bekleme yapmamalı konusunda uyarsa da hemşerilerimiz trafiği düşünmeden beklemeye devam ediyorlar. Bu konuda artık herkesin artık sorumluluğunu bilmesi ve diğer araçlara sıkıntı olacak hareketlerden kaçınması gerekiyor” derken özellikle liseler başta olmak bazı okullarda yaşanabilecek asayiş sorununun önlenmesi için çalışmalarını haftalar öncesinde tamamlayan il emniyet müdürlüğü ekipleri okul çevrelerinde dışarıdan gelen kişilerin beklemesini ve buralarda sıkıntıya neden olmasını önlemek adında geçtiğimiz yıl yaptıkları ve başarılı oldukları sabit nöbet ve devriye sistemine geçtiler. Bu konuda okul harici hiç kimseye taviz verilmezken veliler de okul idarecilerine seslenerek; “Polis ekipleri çocukların güvenlikleri ve okul dışından gelenlerin çocuklardan uzak durması için gerekenleri yapıyorlar. Ancak bazı okul idareleri nasıl oluyorsa çocukları okul bahçesinde durdurmayı bir türlü beceremiyor. Okul çevresi polisler tarafından güvenli duruma getirilirken okul içerisinde tutulamayıp sokak aralarında gezen çocuklar her türlü ortama müsait hale geliyor. Kent merkezindeki bir lisenin öğrencilerinin okul içerisinde tutulabildiği bir eğitim dönemi hatırlamıyoruz. Hem mahalle sakinleriyle hem de okul dışından gelenlerle zaman, zaman da sıkıntıların yaşandığını Aksaraylılar da biliyorlar. Okul idarecileri lütfen artık teneffüs ve diğer aralarda ‘Başımızdan gitsinler de’ demekten vazgeçsinler” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
OSB’de İşsizlik Riski ArtıyorÖnceki Haber

OSB’de İşsizlik Riski Artıyor

“Okul Güzergahlarına Ek Seferler İstiyoruz”Sonraki Haber

“Okul Güzergahlarına Ek Seferler İstiyor...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar