1999 yılında dünyaya gelen ve oksijensiz kaldığı için beyin felci geçirerek yatağa bağımlı kalan Damla Güler’in ailesinin sosyal medyadan görüp sipariş verdiği cihaz Damla Güler’e umut oldu.
Aksaray'da 10 Ağustos 1999'da dünyaya gelen Damla Güler, doğum esnasında oksijensiz kaldığı için doğumundan sonra yoğun bakıma alındı. Oksijensiz kaldığı için beyin felci geçiren Damla'ya doktorlar tarafından serebral palsi teşhisi konuldu. Teşhisle birlikte Damla'nın bir daha yürüyemeyeceği ve konuşamayacağı söylenince Sanayi Ustası babası Bülent Güler ve ev hanımı annesi Sevgi Güler kızlarını işaret dili ve fizik eğitimleri ile yetiştirdi. 10 yaşına kadar şehir, şehir hastane ve fizik tedavi merkezlerini gezen aile kızları için sonuç alamadı. 20 yıl sonra sosyal medyada gördüğü el yapımı yürüteci sipariş etmek isteyen Damla, anne ve babasından yardım istedi. 4 tekerli bandajlı bir mekanizma ile yapılan el yapımı yürüteci sipariş eden Güler çifti kızlarının engelini yeneceği umudu ile defalarca zorlanmasına rağmen yürüteci kullandırdı. 4 yıl önce alışma egzersizleri ile yürüteci kullanmaya başlayan Damla bugün yürüteci ile hem ev içindeki hem de dışarıdaki ihtiyaçlarını karşılıyor. Evden markete, parka ve gezmeye giden Damla, ev hayatına mahkûm olan engellilere sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla umut oluyor.
Doğduğundan beri kızının serebral palsi hastası olduğunu anlatan baba Bülent Güler (48), “25 yaşında şuanda 25 yıldır biz hastane, hastane geziyoruz. En sonda kızım kendisi sosyal medya aracılığıyla bu cihazı buldu. Annesine anlattı. Annesiyle araştırdık, baktık. Yani gerçekten güzel bir şey gittik bizde yaptırdık. 20 yaşından sonra kızım yanımda yürümeye başladı. Çok güzel bir mutluluk, 10 yaşına kadar hep fizik tedavi gördü. Hep fizik tedavi dediler ama sürekli yanımızda oturuyordu. Ama cihaz keşfedilince yanımızda yürümeye başladı. Sosyal medyada kızımın çok takipçisi var. Yurtdışından Avrupa ülkelerinden soruyorlar. Nereden aldınız? Nasıl yaptırdınız? Eşimle ikisi beraber sürekli o adresleri tarif ediyor. Nereden aldığımızı ve maliyetini söylüyor. O şekilde yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.
Damla’nın doğumda oksijensiz kaldığı için serebral palsi rahatsızlığı geçirdiğini ve yürüme sürecini anlatan annesi Sevgi Güler (44) ise “Damla’yı Ankara ve diğer şehirlere götürdük. Fizik tedavide kaldık. Ama pek bir sonuç alamadık. Yürütemedik, sonra Damla’nın kendisi sosyal medyada gördüğü cihazı gittik araştırdık. Sonra bizde bu cihazı yaptırdık. Damla’nın onunla yürüdüğünü gördük çok şükür. Bunu tüm özel çocuklarında görmesini çok isteriz. Onların da faydalanmasını çok isteriz. Sosyal medyada da çok paylaştık. Çok kişiye de umut olduğumuzu düşünüyoruz. İnşallah daha büyük bir kitleye umut olacağız. Çok büyük bir mutluluk gerçekten yani bu paha biçilemez. Ben çoğu kişiye söylüyorum. Hayatta hiç yürümemiş bir insanın bu cihazla adım atması, yalan dünyada yürümesi çok güzel bir mucize bizim için gerçekten çok samimi söylüyorum. Çok mutlu olduk. Çok mutluyuz, kızımın yürüdüğünü adım attığını görmek özel çocuğu olanların en büyük hayalidir. Çok güzel yorumlar geliyor. Mesela video paylaştığımızda çok yüksek izlenme oluyor. Çok güzel yorumlar oluyor. Damla’ya birçok insan cihazı soruyor. Çok kişinin yorumuna bakıyorum herkese ulaşmaya çalışıyorum. Çoğu kişiye nereden aldığımızı nasıl aldığımızı anlatmak istiyorum. Resimlerini atma imkanımız olduğunda resimlerini atıyoruz. Özel çocukların aileleri de çok dua ediyorlar. Teşekkür ediyorlar, biz çok mutlu oluyoruz” diye konuştu. (Haber merkezi)
Yorum Yazın