Okulların açılmasıyla her yıl ısrarla aldırılan ek kitaplar konusunda konuşan öğrenci velileri ekonomik kriz nedeniyle sıkıntıda olduklarını söyleyerek “ek veya yardımcı kitap istemiyoruz” dediler.
Okulların eğitim ve öğretime başlamasıyla her yıl gündem olan sorunlar bu yılda başladı. Yıllardır çözülemeyen ve çözüm için çalışma yapılmayan yardımcı veya ek kitap sorunu konusunda öğrenci velilerinin çok büyük bir bölümü net bir dille “istemiyoruz” dediler.
Yıllar öncesinde Ak Parti iktidarının sağlıkla beraber en büyük ve önemli yatırımı olan ücretsiz ders kitapları uygulamasıyla kitap almayacaklarını düşünen öğrenci velileri son yıllarda ısrarla aldırılan kitaplar konusunda her yıl aynı sorunu yaşadıklarını, buna rağmen ısrarla bazen yüzünü bile görmedikleri kitapların kendilerine belirli bir iki kırtasiyeden aldırıldığını söyleyerek yaptıkları açıklamalarda; “Ülkemizde birilerinin haberi olmasa da büyük bir ekonomik kriz var. Bunun etkisi geliri az ve orta düzeyde olanları kavuruyor. İki yakamız bir araya gelmezken şimdi okul masrafları başladı. Kredi kartlarımızı bile şimdiden zorlamaya başladık.
Okullarda kitaplar ücretsiz veriliyor deniyor ama bu yıllardır sadece sözde kalıyor. Neredeyse Aksaray’ın merkezindeki tüm okullarda yardımcı veya ek kaynak diyerek anlaşılan kırtasiyecilere binlerce lira para ödetiyorlar. Bizler bu kitapları istemiyoruz. Bunu isteyen yani çok zengin olan veliler alsın ve evlerinde kendi çocuklarını bu kitaptan çalıştırsınlar. Hatta özel öğretmenlerden aldıracakları derslerle desteklesinler. Bizlerde öyle bir güç yok. Öğretmenler “bizle alakası yok veliler istiyor” diyor, ancak bizlerde veli olmamıza rağmen bu konularda kimseler fikrimizi sormuyor. Bu kitapların isimleri bazen hiç verilmiyor, bazen de sadece anlaşılan kırtasiyenin getirdiği kitaplar tavsiye ediliyor. Yani bizler bu sene bu rezilliği istemiyoruz. Milli eğitim il müdürlüğü başta olmak üzere sayın valimizi de bu konuda denetime davet ediyoruz.
Şimdi sayın yetkililere soruyoruz? Madem bu dağıtılan kitaplar hiçbir işe yaramıyor ve eğitim aldırılan ek kitaplardan yapılıyor, Devlet bu kitapları kimlere ne için bastırıyor?
Neden bu kitaplar sadece sizin ismini verdiğinizi kırtasiyeciler haricinde bulunmuyor?
Okullarda eğitime gelen öğrencilerin büyük bölümünün ekonomik durumu konusunda bilgi sahibi misiniz?
Geçtiğimiz yıllarda ismi bile söylenmeyen kitaplar için ismi verilen kırtasiyelerde görmediğimiz kitaplara için ücretler ödedik. Öğretmenlerimiz bu kitapların yetersiz olduğu konusunda sürekli bizleri ikna etmeye çalışıyor. Keşke bu konuşma ve ısrarlarını Milli Eğitim Bakanlığına da yaparlar ve bu kitaplar hiçbir işe yaramıyor. Neden bastırıyorsunuz? derler” dediler. (Haber: E.BUDAK)
Yorum Yazın