Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Dedikodusu Bile Fiyatları Artırdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dedikodusu Bile Fiyatları Artırdı
Bazı kamu bankalarının konut kredilerinde indirim açıklaması ve faiz oranlarındaki indirim sinyalleri üzerine konut satamadıkları gerekçesi ile isyan eden müteahhitler indirim oranlarına göre daha fazla oranda zam yaparak konut fiyatlarını güncellemeye başladılar.

Konut sektörüne yapılan yatırımlar konusunda lider olan Aksaray’da son yıllarda etkili olan ekonomik krizin de etkisi ile sektörde yaprak kımıldamazken düşen konut fiyatları bankalardan yapılan açıklamalar ile yeniden yükselişe geçti.

Özellikle emlak piyasasının hareketlenmesi için başlatılan girişimler üzerine harekete geçen müteahhitlerin konut başına ortalama 500 bin lira civarlarında artırım yolunu seçtikleri iddia edilirken vatandaşlar da her indirimin halktan çok fırsatçılara yaramasına göz yumulmaması çağrısında bulunarak yaptıkları açıklamalarda; “Türk milleti olarak tuhaf bir hale geldik. Aldığımız nefesi bile fırsata çevirmeye gayret ediyoruz. İl genelinde konut satışları durma noktasına gelince isyan eden müteahhitler batmamak için maliyetine konut satmaya başlarken bankalardan konut kredileri için indirim açıklamaları ile birlikte il genelinde konut fiyatları yeniden yükselmeye başladı. Şu anda devlet konut alacaklara konut kredilerini yarı yarıya da düşürse evlere yüzde 100 zam yapacakları için vatandaşa faydandan çok zarar sağlayacaktır.

Bu geçmişte de öyle oldu, gıda fiyatları konusunda KDV düşürüldü ama 1 kuruşu bile millete yaramadı. KDV kalktı fiyatlar sabit kaldı. Ancak bu yıl KDV oranlarında artış olunca hemen etiketler değiştirildi. Bu ülkede halk için çıkartılan hiçbir destek programı halka yaramadığı gibi zarara neden oluyor. Daha geçen hafta kredi oranları düşecek dendi, konut fiyatları da değişmeye başladı. Bu kontrolsüzlüğün ve fırsatçılığın özetidir” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ankara Yolunda Kaza 1 YaralıÖnceki Haber

Ankara Yolunda Kaza 1 Yaralı

Sanal Mağazalar ve Dükkân Sahipleri Yok EdiyorSonraki Haber

Sanal Mağazalar ve Dükkân Sahipleri Yok...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar