Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Dağ Pekmezleri Kargın’da Sergilendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dağ Pekmezleri Kargın’da Sergilendi
Hasandağı bölgesindeki köylerde üretimi yapılan üzümlerden elde edilen ve namı ülke geneline yayılan pekmezler 3’üncü bağbozumu festivalinde görücüye çıktı.

Aksaray’da gelenek haline gelen ve yılın son festivali olarak kabul edilen bağbozumu ve pekmez festivali Hasandağı eteğindeki köylerden olan Kargın köyünde yapıldı.

Geleneksel festival kortejinin alana gelmesi ile başlayan etkinlikler için bölgeye Aksaray merkez başta olmak üzere çevre köy ve kasabalar ile diğer ilçelerden de çok sayıda vatandaş katıldı.

Aksaray belediye başkanı Evren Dinçer’in Aksaray tarımına ve hayvancılığına olan ilgisinin en büyük göstergesi olan ve Aksaray belediyesi tarafından her yıl düzenli hale getirilen Festivale gelen binlerce vatandaş bölge halkının üretimini yaptığı pekmezleri yerlerinde tadarak pekmez ihtiyaçlarını da bu bölgeden temin ettiler. En kaliteli pekmezin belirlendiği yarışmaya katılanların pekmezleri jüri tarafından belirlenirken festivale Aksaray belediye başkanı Evren Dinçer’in yanı sıra, Aksaray valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Ak Parti Aksaray milletvekili Cengiz Aydoğdu, Ak Parti Aksaray il başkanı Hamza Aktürk, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile çevre kasabaların belediye başkanları ile binlerce vatandaş katıldı. Festival alanındaki etkinlikler ve konuşmalarının ardından dağ bölgesindeki bağlarda bağbozumu için davetliler tarafından üzümler toplandı. Festival sonrası bölgeden ayrılmayan Aksaraylı vatandaşlar Hasandağı bölgesi başta olmak üzere çevre köy ve kasabalarda da yoğunluğa neden oldu. Bölgede geçmişte olan ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının tekrarının yaşanmaması için İl Jandarma komutanlığı trafik ekipleri ile jandarma ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldılar. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çorba Evlerinde Verilen İkramlar Sabahın Serin Havalarında Vatandaşların İçini IsıtıyorÖnceki Haber

Çorba Evlerinde Verilen İkramlar Sabahın...

Hastane Bölgesi Dumanlara Teslim OlduSonraki Haber

Hastane Bölgesi Dumanlara Teslim Oldu

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar