Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Çocukların Merkezi Hizmete Girdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çocukların Merkezi Hizmete Girdi
Aksaray’ın ilk çocuk aktivite merkezi olması özelliğini taşıyan İstiklal Mahallesindeki çocuk aktivite merkezi Ak Parti genel başkan yardımcısı Fatma Betül Sayın Kaya’nın da katıldığı programla açıldı.Aksaray’da uzun süredir merakla beklenen çocuk aktivite merkezi görkemli bir tören ve geniş katılım ile açılarak hizmete girdi. Aksaray’ın ilk çocuk aktivite merkezi olan İstiklal Mahallesi sınırlarında bulunan tesisin açılışına Ak Parti Genel başkan yardımcısı ve sosyal politikalar başkanı Fatma Betül Sayan Kaya, Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Hüseyin Altınsoy, Ak Parti Aksaray il teşkilatının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış öncesi kısa bir konuşma yapan Aksaray belediye başkanı Evren Dinçer; “Aylardır süren bekleyişin başlangıç günündeyiz. Aktivite merkezimizi açarak çocuklarımızla buluşturuyoruz. Aksaray belediyesi olarak çalışmalarımızın bir parçası olan Çocuk Aktivite ve Eğlence Merkezimizi açıyoruz. Kadın aktivite merkezlerimiz, genlerimize yönelik merkezlerimiz, kitap konaklarımız, sevgi evlerimiz bu çalışmaların örnekleri arasında yer alıyor. Geleceğimize yönelik çalışmaları yapmaya devam edeceğiz. Çocuklarımızı ve ailelerimizi dinlediğimizden onlardan gelen talepler doğrultusunda oluşturduğumuz kendimize özgü tasarladığımız bir merkezimizi hizmete sunuyoruz. 2 bin metre kapalı alana sahip, toplamda da 9 bin metre bir alan içerisinde yer alıyor. Çocuklarımız aileleri ile birlikte gelerek burada keyifli vakitler geçirebilecekler. Burada yapacağımız faaliyetler ile birlikte çocuklarımızın beden ötesinde zihinsel gelişimlerine dair de çalışmaların arayışları içerisinde olacağız. Tüm Aksaraylı hemşerilerimize bu tesisin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bu ve benzeri çalışmaları yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu yaptığı konuşmada; “Bugün aynı zamanda hepimiz birer çocuğuz. Her birimiz yüreğinin bir köşesinde çocukça yaşıyor. Aslında biz hayata çocukların penceresinden bakıyoruz. Onların penceresi ışık saçıyor ise biz de ışık alıyoruz. Belediye başkanımızın projelerinden dolayı tebrik ediyorum. Başkanımız ve vekillerimiz ile birlikte çalışmaktan gurur duyuyorum. Çocuklar üzerinde özel politika geliştiren, onları geleceğe yönelik yetiştiren bir devlet güçlü bir devlet kimliğini taşıyor demektir. Türkiye Cumhuriyeti de bunu yakalamıştır. Sosyal belediyecilik anlamında yapılan bu işi tebrik ediyorum” dedi.

Son olarak bir dizi ziyaret ve açılış programı için Aksaray’a gelen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Başkanı Fatma Betül Sayan Kaya’da açılış konuşmasında; “Aksaray Evren Başkanın başkanlığında, yerel yönetimlerde gerçek anlamda sosyal belediyeciliği yaşıyor. Kadınlarımız, gençlerimiz, çocuklarımız ve tüm halkımız için AK Parti’nin sosyal belediyecilik anlayışını yapılan projemizde gösteriyor. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz ve çocuklarımızın bu tür merkezlerde kendini geliştirmesine imkan sunarak yapılan belediyecilik sosyal belediyeciliktir. Yaşadığımız çağda çocuklarımız ekranlara hapsediliyor. Çocuklarımızı özellikle 0-3 yaş arasında kesinlikle ekranla buluşturmamalıyız. 3 yaştan sonra da sınırlı ekran süreleriyle onların zihinlerinin dinç kalmasını sağlamak zorundayız. Bu süreçte belediyelerimiz de çocukların sosyal hayatta gelişebilecekleri merkezlerin sayısını arttırmak için çalışıyor. Çocuk Aktivite Merkezinin bu anlamda çok güzel bir alan olacağına inanıyorum. Akranlarıyla sosyalleşemeyen çocuklar maalesef ekran yoluyla sosyalleşme yoluna gidiyor. Biz çocuklarımızın hem ruh sağlığını hem beden sağlığını düşünüyoruz. Çocuklarımızın enerjisinin doğru yerlere akacağı mekanlarda evlatlarımızın vaktini verimli bir şekilde geçirmesini sağlamak zorundayız. Çocuklarımız buralarda eğlenirken ilişki kurmayı öğrenecek, farkındalıklı olmayı öğrenecek. Biz inanıyoruz ki sağlıklı aileler, sağlıklı çocuklar, sağlıklı toplum demektir. Sağlıklı toplum da güçlü bir ülke demektir. Çocuk Aktivite Merkezinde başta Evren başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Merkezimiz Aksaray’a hayırlı olsun” dedi. (Haber merkezi)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kaya “Türkiye’ye Umut Olmak İçin Sahadayız”Önceki Haber

Kaya “Türkiye’ye Umut Olmak İçin Sahaday...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar