Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

ÇKS Kayıtları Sürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÇKS Kayıtları Sürüyor
Çiftçilerin ektikleri alanları kayıt altına alarak devlet desteklerinden faydalanmalarını sağlayan çiftçi kayıt sistemi başvuruları sürüyor.

Tarım ve hayvancılık kenti olarak adlandırılan ve özellikle de hububat üretiminde Türkiye’nin öncü illeri arasında yer alan Aksaray’da beklenen ÇKS kayıtları 1 Eylül itibariyle başladı. Başvuru yapacak olan çiftçiler başvurularını bulundukları illerdeki veya ilçelerdeki tarım müdürlükleri ile e-devlet üzerinden yapabilecekler.

Ekim yapacakları ürünler için mazot ve gübre desteği alacak olan çiftçiler kayıtlarını yaptırmamaları durumunda bu desteklerden faydalanamayacaklar.

ÇKS süreci ve başvuru avantajları konusunda konuşan yetkililer çiftçilerin 4 ay içerisinde başvurularını mutlaka yaptırmaları gerektiğini belirterek yaptıkları açıklamalarda; “ÇKS, tarımsal desteklemelerin izlenebilir, denetlenebilir, raporlanabilir ve sorgulanabilirliğinin sağlanmasına katkı sunuyor. Tarım bakanlığı tarafından doğru ve sağlıklı değerlendirilmelerin yapılabilmesi için çiftçi bilgilerinin merkezi bir veri tabanında toplanmasını zorunlu kılan bu sistem çiftçiler için önem taşıyor. Aktif olarak tarımsal faaliyette bulunan çiftçilerin bilgilerinin kayıt altında tutulduğu, tarımsal desteklemelerin uygulandığı, izlendiği, denetlendiği, tarım politikalarının oluşturulmasında yararlanılan sistem bütününü kapsayan ÇKS için başvuru ve kayıt yenileme süreci 1 Eylül 2024 itibari ile başladı. 4 Ay boyunca devam edecek olan başvuru sürecini üreticilerimizin kaçırmaması gerekiyor. Bu süreci dikkate alarak ÇKS kayıtlarını zamanında yaptırmalarını önemle hatırlatıyoruz. ÇKS ile ürün bilgileri, ürünün sulama durumu, örgütlü çiftçi sayısı gibi bilgilere beyan ile değil resmi kayıt ile ulaşılabilmesi mümkün hale geliyor. ÇKS olanaklarından faydalanmak için kayıtların mutlaka yaptırılması gerekiyor” dediler. (Haber: Elif BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TOKİ 9’uncu Etapta Kaba İnşaat Çalışması Sona ErdiÖnceki Haber

TOKİ 9’uncu Etapta Kaba İnşaat Çalışması...

Sanal Dolandırıcılara Dikkat!Sonraki Haber

Sanal Dolandırıcılara Dikkat!

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar